Slimmer en efficiënter werken is dé sleutel om uw hoofd boven water te houden ten opzichte van de voortdurende personeelskrapte. Nieuwe medewerkers zijn praktisch onvindbaar. Gekwalificeerde medewerkers al helemaal. De harde waarheid is dat u moet roeien met de riemen die u heeft. En dat betekent dat u uw medewerkers op de meest efficiënte manier moet inzetten. Uw softwareoplossing helpt met een efficiëntieslag in uw logistieke processen. Dat is stap één. Maar gaat u een stap verder? Dan digitaliseert u ook de informatiestroom naar uw klanten met behulp van een online klantportaal. Zo verlicht u de werklast op uw medewerkers terwijl u de klantervaring verbetert. Win – win.

Het webportaal bij Verkooijen Veem
“We hebben zeker twee personen uitgespaard met de simpele rapporten doorsturen, telefoontjes beantwoorden en mailtjes beantwoorden. En nu kunnen we die tijd besteden aan betere klantenservice.”

Miranda Verkooijen, Managing Director Verkooijen Veem
Bekijk hier het hele klantverhaal >>

De 5 nieuwste innovaties in 3PL Dynamics’ webportaal

Het klantportaal – of webportaal – dat gepaard gaat met Boltrics’ 3PL Dynamics-oplossing geeft u de mogelijkheid om klanten inzicht te geven in orders, voorraden en nog veel meer. Daarbij kunnen uw klanten in hun online portaal acties uitvoeren, die vervolgens direct communiceren met uw software. De mogelijkheden zijn eindeloos. En de ontwikkelingen zijn in volle gang. We zetten de 5 nieuwste ontwikkelingen voor u op een rij.

Let op: sommige van deze nieuwe features zijn beschikbaar vanaf 3PL versie 23.4.

1. E-mails als BCC ontvangen

Het webportaal kan automatisch mails genereren bij bepaalde handelingen. Maar in sommige gevallen blijven deze mails hangen in de spamfolder van uw klant. Met als gevolg dat uw klant de verwachte mail niet terug kan vinden. Door een mail automatisch als BCC naar een derde e-mailadres te sturen, verzekert u zich ervan dat de mail niet per ongeluk verloren gaat. Stel bijvoorbeeld uw eigen mailadres in, zodat u snel kunt handelen wanneer uw klant een e-mail niet kan vinden en bij u aanklopt.

2. User status

In uw 3PL Dynamics omgeving kunt u sinds kort ook de status van webportaal gebruikers inzien. Oftewel, wanneer gebruikers voor het laatste hebben ingelogd in het portaal. Berekent u bijvoorbeeld kosten door aan uw eindklant per gebruiker van het webportaal? Dan kunt u hier checken welke gebruikers wel of niet worden gebruikt. Via ‘Web Portal v2 User List’ kunt u naar ‘User Status’ om gebruikers te activeren en de laatste activiteit in te zien.

3. Verbeterede leesbaarheid van grafieken

Dashboards vormen een overzichtelijke verzameling van informatie voor uw klanten. In de meeste recente update van het webportaal is de leesbaarheid van grafieken op deze dashboards verbeterd door onder andere hoger contrasterende kleuren te gebruiken.

4. Functies uitvoeren in het webportaal

Naast de mogelijkheden voor bijvoorbeeld timeslotboeking en track & trace zijn de toe te passen acties vanuit het webportaal uitgebreid. Zo kunnen gebruikers nu direct functies uitvoeren. Bijvoorbeeld om rapporten te genereren en te downloaden of om een BI data source bij te werken. Met één druk op de knop.

5. Velden uit een subview tonen op het hoofdscherm

Tot slot is het nu mogelijk om bepaalde velden uit subviews, die normaal alleen na doorklikken te zien zijn, direct weer te geven op het (hoofd)lijstscherm. Bijvoorbeeld velden van het klantartikel op de documentregel.

Zo kunt u bijvoorbeeld velden van de partijinhoud tonen op de dragerinhoudlijst. Zoals het totale gewicht van alle dragers van de partij van een specifiek artikel of het aantal dragers.

Let op: dit is alleen mogelijk bij velden met een 1-op-1 relatie tussen de views (Zero to One).

Ga zelf aan de slag: zet Boltrics’ nieuwe webportaal naar uw eigen hand

Van personaliseren tot sjablonen toepassen. Leer aan de hand van vier korte video’s hoe u zelf configuraties doet in het webportaal. Ga aan de slag >>