In een eerdere blog schreven we hoe u sneller, veiliger en mooier data toont aan uw klanten met Boltrics’ nieuwe webportaal. Verzekerd van hogere performance, meer inzichten en next level security. Maar tot dit moment kon u deze “slechts” gebruiken om gegevens te ontsluiten aan uw klanten. Read-only. Nu is daar de mogelijkheid bij gekomen om het webportaal te integreren met het App Platform. Oftewel, u kunt nu ook input van uw klanten gebruiken in uw workflows. En daarmee heeft het nieuwe webportaal alle functionaliteit die u gewend bent van de vorige versie én nodig heeft in uw logistieke processen. Maar dan beter! Niet voor niets is het nieuwe webportaal dé nieuwe standaard.

Integreer het App Platform met het nieuwe webportaal

Het webportaal is een krachtige tool om gegevens aan uw klanten te ontsluiten. Denk hierbij aan de actuele voorraad of de status van orders. Maar het webportaal biedt uit zichzelf geen mogelijkheden om te interacteren met die gegevens. Uw klant zou bijvoorbeeld geen order kunnen invoeren. Hier biedt het App Platform uitkomst. Via het webportaal kunt u direct een scherm in het App Platform beschikbaar maken. In dat scherm kan uw klant vervolgens wél interacteren met de data.

Flexibel en vrij te configureren

Het grote voordeel van schermen aanroepen in het App Platform is dat alle mogelijkheden van het App Platform beschikbaar zijn. En u niet gelimiteerd wordt door ontwikkelingen die eerst in het webportaal gedaan moeten worden. Deze schermen zijn volledig configureerbaar en er zijn ruime functiebibliotheken beschikbaar om op allerlei manieren te interacteren met de invoer van uw klant.

Direct doorlinken naar het App Platform

Er zijn twee manieren om vanuit het webportaal door te linken naar het App Platform: rechtstreeks vanuit het menu of vanaf een specifiek record. De tweede methode wordt gebruikt om in het App Platform te werken aan een specifiek record dat in het webportaal zichtbaar is, bijvoorbeeld een tijdslotboeking op een getoonde inslag.

Tijdslot boeking vanuit klantportaal

Bovenstaande afbeelding is een voorbeeld van deze tweede methode. De gemarkeerde pictogrammen geven aan op welke records de link naar het App Platform beschikbaar is. Door te klikken op het pictogram wordt het App Platform direct geopend.

Zelf acties configureren op het webportaal

De link naar het App Platform wordt geconfigureerd als een zogenoemde actie. Op een actie configureert u welk pictogram er gebruikt moet worden (1), geeft u een categoriecode op wanneer de actie rechtsreeks in het menu moet worden getoond (2) en geeft u een brontabel op wanneer de actie in een lijst moet worden getoond (3). De opgegeven weergavenaam wordt gebruikt als tooltip van de actie. Verder kunt u hier opgeven welk scherm moet worden geopend van het App Platform (4) en hoe de sessievariabelen in het App Platform moeten worden geïnitialiseerd (5).

Online webportaal 3PL Dynamics

Acties toevoegen aan lijstschermen

Een gedefinieerde actie kan worden toegevoegd aan een lijstscherm. Daarbij kan een conditie worden opgegeven voor de beschikbaarheid van de actie. In het voorbeeld hieronder is de actie alleen beschikbaar gesteld wanneer het record zich in status ‘35-PROCESS’ bevindt. Uw klant kan dus alleen gebruik maken van deze actie als dit record deze specifieke status heeft.

Conditities Acties Webportaal 3PL Dynamics

Klaar voor de toekomst

Technologische ontwikkelingen staan nooit stil. Zo is het webportaal ook nooit definitief af. Als Boltrics willen we blijven innoveren met ons product. Daarom stellen we bij iedere nieuwe functionaliteit onszelf de vraag: hoe kunnen we rekening houden met toekomstige klantwensen? De onder liggende technische functionaliteit van het webportaal is dan ook niet beperkt tot enkel integreren met het App Platform.

Ongelimiteerde mogelijkheden

De functionaliteit van het nieuwe webportaal is ontwikkeld met de gedachte dat er vanuit het webportaal een actie moet kunnen worden uitgevoerd in Business Central. Die actie kan een resultaat hebben en dat resultaat kan vervolgens aan het webportaal worden teruggegeven. In deze blog is deze actie dat er een sessie wordt gestart in het App Platform op een bepaald scherm met bepaalde variabelen. Het resultaat daarvan is een link naar het App Platform die door het webportaal wordt geopend.

Maar via hetzelfde principe is ook mogelijk om een link naar bijvoorbeeld een track & trace pagina te definiëren en te laten openen door het webportaal. Of naar andere websites. Maar ook andere soorten resultaten zouden in de toekomst toegevoegd kunnen worden. U kunt bijvoorbeeld denken aan het genereren van een rapport die als download wordt teruggegeven aan de gebruiker. Mochten deze mogelijkheden u op ideeën brengen voor oplossingen van uw concrete problemen? Laat het ons weten. We helpen u graag verder!