De constante stroom van goederen van diverse klanten zorgen voor unieke logistieke obstakels. Voor u als 3PL zijn de uitdagingen rond voorraadbeheer complex. Zonder goed inzicht in uw voorraad kunnen beloften richting uw klant niet nagekomen worden. Het laatste dat u wilt is uw klanten teleurstellen. Ook moeten uw orderpickers veel tijd spenderen aan het uitzoeken van de voorraad als ze een order moeten picken. Want niet alle voorraad is daadwerkelijk beschikbaar voor uitslag. Bij Boltrics begrijpen we het belang van efficiëntie en nauwkeurigheid in het beheer van voorraden. Daarom hebben we onze scanfunctie uitgebreid.

Scan en zie alleen wat echt beschikbaar is

Als logistiek dienstverlener heeft u regelmatig te maken met gereserveerde voorraad, producten op geblokkeerde locaties of andere redenen waarom voorraad niet direct beschikbaar is voor verzending. Met het Boltrics WMS was het al mogelijk om een overzicht te krijgen van de voorraad. Deze nieuwe functie tilt dit naar een hoger niveau. Want met de nieuwe scanfunctie toont de scanner niet alleen wat er in het warehouse ligt, maar ook wat er daadwerkelijk beschikbaar is om uit te slaan. Het verschil is subtiel, maar van onschatbare waarde. Met deze functie kan uw magazijnmedewerker alleen goederen picken die ook écht beschikbaar zijn. Het pickproces wordt hierdoor geoptimaliseerd en u krijgt meer controle over de logistieke operaties.

Scanoverzicht

En er is nog meer: ook te gebruiken voor orderinvoer via het webportaal

Wat deze innovatie nog krachtiger maakt, is dat het is geïmplementeerd als een intuïtieve ‘scan functie’. Hierdoor kunt u de functie ook gebruiken om het orderinvoer-proces te stroomlijnen via het webportaal. Als uw klant het webportaal gebruikt voor orderinvoer, dan kunt u eenvoudig de scan-app activeren via hetzelfde portaal. Hierdoor wordt de functie beschikbaar gesteld aan uw klanten. En u kunt erop vertrouwen dat de voorraad die de klant selecteert bij orderinvoer ook daadwerkelijk beschikbaar is. Dit niveau van transparantie en nauwkeurigheid zal niet alleen uw eigen operationele efficiëntie verbeteren, maar zal ook de tevredenheid van uw klanten vergroten.

Whitepaper: gebruik uw stem en laat het WMS voor u werken

Met Boltrics bent u altijd up-to-date. Profiteer direct van alle updates die worden doorgevoerd met de input van meer dan 300 logistiek dienstverleners. Met trots zetten we deze nieuwe stap in het optimaliseren van uw ordermanagement en voorraadbeheer. Over innoveren gesproken. Wist u dat Boltrics ook voice-picking ondersteund? U leest meer hierover, en wat de voordelen zijn ten opzichte van andere pickmethodes, in onze whitepaper.


Whitepaper: Gebruik uw stem en laat het WMS voor u werken

Voice-technologie kan een gedegen antwoord bieden. Maar wat zijn de voordelen ten opzichte van barcode scanning, pick-to-light en een papierenlijst? Lees er hier alles over >>