Het beheren van werkschema’s. Het behouden van overzicht over beschikbare resources. En het plannen van periodieke onderhoudsactiviteiten. Dit zijn essentiële onderdelen voor het efficiënt laten functioneren van uw organisatie. Het plannen van resources voor ritten vereist een duidelijk inzicht in de beschikbaarheid. Veel bedrijven vertrouwen op een groot aantal tools om de toewijzing van resources effectief te beheren. 3PL Dynamics biedt echter een meer gestructureerde aanpak via het TMS van Boltrics. Dit is waar de Resource Dispatcher om de hoek komt kijken. Deze functionaliteit biedt een gecentraliseerde oplossing voor het stroomlijnen van resource management. Door de kracht van resource optimalisatie te omarmen kunt u uw activiteiten naar nieuwe hoogten brengen. In deze blog laten we zien hoe deze tool aanzienlijke efficiëntievoordelen biedt voor uw bedrijfsvoering.

Inzicht in beschikbaarheid en bezetting

Vraagt u zich af of u optimaal gebruik maakt van uw middelen? Weet u niet zeker welk voertuig de capaciteit heeft om een bepaalde rit uit te voeren? Wanneer komt uw chauffeur terug van vakantie? Wanneer is het geplande onderhoud voor uw vrachtwagen? U hoeft uzelf geen zorgen meer te maken – de Resource Dispatcher kan deze veelvoorkomende vragen snel en nauwkeurig beantwoorden.

De 4 belangrijkste functies van de Resource Dispatcher

1. Resource overzicht

Eén van de primaire functies is het bieden van een uitgebreid overzicht van beschikbare resources. Door middel van gekleurde tijdvensters kunnen gebruikers eenvoudig zien wanneer een resource vrij is om ritten te plannen. Deze tijdvensters zijn volledig aanpasbaar aan uw specifieke operationele behoeften.

2. Werkschema’s

Gezien de uiteenlopende eisen van klanten en kostenreductie is het gebruik van werkschema’s essentieel. Of het nu gaat om verschillende diensten of specifieke werkdagen, de Resource Dispatcher vereenvoudigt het beheer van deze schema’s. Het opstellen en toewijzen van schema’s aan chauffeurs is eenvoudig. Dit zorgt voor een vlotte coördinatie.

3. Onderhoud en afwezigheidsbeheer

Bij het plannen moeten gebruikers rekening houden met periodiek onderhoud van apparatuur en afwezigheid van personeel. Met de Resource Dispatcher wordt het plannen van onderhoud, reparaties en het documenteren van verlof van medewerkers een fluitje van een cent. Bovendien wordt de beschikbaarheid van resources naadloos bijgewerkt. De Resource Dispatcher biedt één duidelijk overzicht van de middelen die beschikbaar zijn. Dit zorgt ervoor dat gebruikers optimaal plannen.

4. Efficiënte toewijzing van resources

De kern van de Resource Dispatcher ligt in de mogelijkheid om in één klik resources toe te wijzen aan verschillende taken. Verdeeld in twee vensters – het resourceoverzicht en het taakoverzicht – maakt het een snelle en intuïtieve toewijzing mogelijk. Door de gewenste ritten en resources te selecteren, kunnen opdrachten snel worden uitgevoerd, waardoor het gebruik van resources wordt geoptimaliseerd.

Webinar: Elimineer krappe marges en visualiseer uw winst

Terwijl de orders blijven binnenstromen, drukken de stijgende loon- en brandstofkosten uw marge. Uw redder in nood? Enerzijds een optimale bezetting van uw wagenpark en maximale inzetbaarheid van uw chauffeurs. En anderzijds het verminderen van de interne administratie door een geïntegreerd (digitaal) proces. Zo maakt u in een handomdraai uw facturen inclusief alle relevante diensten. Leer meer in ons webinar, Elimineer krappe marges en visualiseer uw winst.