We zijn ruim een maand onderweg in 2023. De krantenkoppen blikken nog terug op het vorige jaar: alle successen maar ook alle tegenslagen worden uitgelicht. Maar bij Boltrics kijken we vooruit. Eerder dit jaar schreven we al een blog over de 5 logistieke trends om in de gaten te houden. Maar hoe zit het met de transport trends? Welke richting gaan we op?

Als we kijken naar transporttrends voor dit jaar kunnen we er 4 benoemen die er met kop en schouder bovenuit steken.

  1. Kostenstijgingen
  2. Cybersecurity
  3. Zichtbaarheid
  4. Cloud

1. Kostenstijgingen

De energiecrisis van 2022 is ons niet in de koude kleren gaan zitten en zet voort in 2023. Door een prijsstijging van 264% alleen al in de eerste helft van 2022 is het nodig om zo efficiënt mogelijk te blijven werken en op zoek te gaan naar optimaliseringsmogelijkheden. Hierbij komen ook de stijgende brandstofkosten om de hoek kijken. De verwachting is dat deze trend uit het voorgaande jaar ook dit jaar nog door blijft zetten.


Zó verwerkt u stijgende energieprijzen in 3PL Dynamics

Er lijkt geen rem op te zitten: de explosief stijgende energieprijzen. De prijzen waren al hoog en door de oorlog … Meer lezen


Helaas gaat het lijstje met stijgende kosten nog even door. Per 1 Januari 2023 heeft de Duitse overheid de toltarieven voor vrachtwagens verhoogd voor wagens met een gewicht van 7.5 ton of meer. Vanaf 1 januari 2024 geldt deze nieuwe regeling ook voor lichtere wagens.
De hekkensluiter van dit lijstje is het voortdurende tekort aan personeel. In de hele transportsector blijft dit een probleem. Voornamelijk het gigantische tekort aan chauffeurs is  niet meer nieuw, maar blijft ook in 2023 doorzetten.

2. Cybersecurity

De toename van digitalisatie in de transportsector heeft bijgedragen aan de toename van cyberaanvallen. Hierdoor is er meer focus voor cybersecurity, een onderwerp dat in 2023 centraal staat. In het verleden heeft hier geen tot weinig investering in plaatsgevonden, maar nu is het van belang om samen te werken en de beveiligingsconcepten vooruit te helpen.


Veiligheid voorop

Bij de transformatie van systemen worden vaak belangrijke veiligheidsfactoren verwaarloosd. Bescherm uw systeem tegen ongewenste indringers. Maar wat als het doemscenario u toch treft, hoe kunt u eventuele schade beperken? Ontdek de voorzorgsmaatregelen in dit whitepaper >>


3. Zichtbaarheid

Een van de lessen die we hebben geleerd in en meenemen is het belang van zichtbaarheid. Ten alle tijden weten waar een zending zicht bevindt, of wat de status op de geplande route is. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de zichtbaarheid binnen uw onderneming. Zichtbaarheid stelt u in staat om agile te werken.

Gedurende 2022 hebben we geleerd hoe belangrijk agile werken voor de transportsector is. Neem de oorlog in Oekraïne: plotseling moesten routes worden verlegd en moest er snel worden gereageerd. Met zichtbaarheid wordt dit mogelijk gemaakt en kan er snel en juist worden gereageerd.

4. Cloud

Een oplossing die bijdraagt aan inzicht en zichtbaarheid is de cloud. Dit is één van de meest belangrijke ontwikkelingen in de transportsector. De cloud biedt nieuwe mogelijkheden zoals schaalbaarheid en de optie om altijd en overal te kunnen werken.


De cloud lijkt het antwoord te zijn op efficiënter en veiliger werken.

Meer weten over de cloud en wat dit voor u kan betekenen? Download het gratis whitepaper ‘De toekomst van uw software ligt in de cloud’.


Meer weten?

Bent u nog niet uitgelezen en wilt u meer weten? Of wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem contact met ons op via marketing@boltrics.nl, wij staan voor u klaar!