Er lijkt geen rem op te zitten: de explosief stijgende energieprijzen. De prijzen waren al hoog en door de oorlog stegen ze nog verder. Niemand weet wat de prijzen gaan doen: stijgen ze nog verder, stabiliseren ze of gaan ze dalen?

De huidige prijzen en de onzekerheid die erbij komt kijken hebben ook impact op u als logistiek dienstverlener. We helpen u op weg met het doorberekenen van energieprijzen in 3PL Dynamics.

Documenten uitbreiden met energietoeslag

Een brandstof clausule biedt de uitkomst. Door hiervan gebruik te maken, kunt u een toeslag berekenen op transport tarieven. Dus ook een energietoeslag. U doet dit door een brandstof clausule in te richten op de toeslag regel.

  • Quantity Calculation: Deze functie berekent het percentage van de vastgelegde clausule op detail, regel of kop niveau.
  • Unit Price Calculation: Deze functie berekent de eenheidsprijs. Dit is het bedrag waarover de toeslag moet worden berekend.

Verkoopfactuur uitbreiden met energietoeslag

Een andere mogelijkheid waar u gebruik kunt maken van de clausule is op uw verkoopfactuur. Denk hierbij bijvoorbeeld aan energietoeslagen op het berekende bewaarloon.

Er is een status functie die de clausule op de verkoopfactuur ondersteunt. In de parameters van deze functie kunt u een brandstof clausule filter vastleggen. De functie zoekt binnen de vastgelegde clausules naar een clausule voor de betreffende klant, of een algemene clausule. Hierdoor is het mogelijk om per klant een verschillend percentage aan te houden. Het maakt ook het onderhoud van de percentages door de tijd heen eenvoudiger. Ook als de energieprijzen weer naar beneden gaan.

Door een clausule toe te voegen aan uw documenten, of uw verkoopfacturen in 3PL Dynamics kunt u eenvoudig percentages van het totaalbedrag doorberekenen aan uw klanten.

De energieprijzen zijn niet de enige prijzen die hard zijn gestegen. Ook de brandstofprijzen fluctueren nog dagelijks. Zorg dat uw prijzen up-to-date zijn. En bereken naast de energietoeslagen ook de brandstofkosten door. Hoe? Lees het in deze blog en bekijk de video.

Meer weten?

Wilt u gebruik maken van de functionaliteit en de energietoeslagen toevoegen aan uw documenten en verkoopfacturen? Maar heeft u hulp nodig? Neem contact met ons op via het klantportaal. Wij staan voor u klaar!