Brandstofprijzen fluctueren dagelijks. Maar over het afgelopen jaar kunnen we wel concluderen dat de prijzen voor zowel benzine als diesel enorm zijn toegenomen. Een ontwikkeling die direct impact heeft op uw business. Want uw trucks zijn er niet minder om gaan rijden. En uw vervoerders belasten de toegenomen kosten waarschijnlijk ook “gewoon” door. Zorg er daarom voor dat deze extra kosten geen impact hebben op uw toch al krappe marges. Zorg dat uw prijzen up-to-date zijn. En bereken de brandstofkosten door aan uw klanten. Hoe? Met een brandstofclausule in 3PL Dynamics kunt u eenvoudig een toeslag berekenen. In deze blog laten we zien hoe u dit zelf instelt.

Omgaan met toegenomen brandstofprijzen in uw contracten

Brandstoftoeslag is zeer gebruikelijk in de transportindustrie. Deze toeslag wordt toegepast wanneer de brandstofprijs verandert ten opzichte van de prijs die gehanteerd is met het vaststellen van het tarief. Samen met het aandeel brandstofkosten ten opzichte van de totale kosten vormt dit een percentage dat u doorberekent aan uw klant: de brandstoftoeslag.

Via TMS of WMS Contracten legt u de tariefafspraken vast in 3PL Dynamics. U legt vast welke prijzen u hanteert voor transport. En dus ook welke toeslag er moet worden berekend voor de gemaakte brandstof- of energiekosten. Maar u wilt niet voor elke wijziging van de brandstofprijzen uw tarieven handmatig moeten aanpassen. Dit is waar de brandstofclausule uitkomst biedt.

Brandstofclausule toepassen in 3PL Dynamics

Door een clausule toe te voegen aan uw contracten in 3PL Dynamics kunt u eenvoudig percentages van het totaalbedrag als toeslag doorberekenen aan uw klanten. Hoe u voor de toegenomen dieselprijzen zo’n clausule aanmaakt ziet u in onderstaande video.

Meer informatie?

Wilt u uw toegenomen brandstofkosten doorberekenen aan uw klanten? Maar heeft u hulp nodig bij de inrichting van brandstofclausules? Neem dan contact met ons op via het klantportaal. We helpen u graag verder!