Labels printen. De juiste koerier vinden. Statussen van zendingen inzien. Het lijken allemaal kleine onderdelen van uw logistieke proces. Maar juist deze handelingen hebben een grote invloed op de efficiëntie van uw operatie. Daarom koppelt 3PL Dynamics met Transsmart (powered by nShift): een geavanceerd verzendplatform waarmee u via een gestandaardiseerd kanaal eenvoudig koppelt aan al uw vervoerders. Hiermee haalt u bijvoorbeeld eenvoudig labels op voor meer dan 800 vervoerders wereldwijd. Met Transsmart heeft u geen individuele koppeling nodig, maar kunt u via één standaard al uw aanvragen doen. En met de koppeling tussen 3PL Dynamics en Transsmart, doet u dit direct vanuit uw logistieke software oplossing.

Een shift van Transsmart 2.0 naar Transsmart API

Een tijd terug maakten we kennis met Transsmart 2.0. Een nieuwe manier van integreren met het platform. Maar zoals u weet staan logistiek en techniek nooit stil. Daarom introduceren we nu het vervolg op Transsmart 2.0: integreren via de Transsmart API.

Zonder te veel de diepte in te duiken, leggen we hieronder de verschillen tussen de twee uit.

Transsmart 2.0. Hoe zat het ook alweer?

In de huidige versie van de Transsmart koppeling maakt uw software, via de standaard connector module, een ‘DoBooking’-bericht aan. Om vervolgens via een ‘GetDocs’ labels te kunnen printen. De meest recente orderstatus kan worden opgevraagd via een ‘Getstatus’.

De nieuwe koppeling met Transsmart

In de nieuwe situatie integreert u met het Transsmart platform via DataHub. U doet dit via de API. Wanneer u labels wilt printen komt dit label via ‘Booking’ -> ‘Print’ direct terug. DataHub kan deze nu zelfs direct naar de printer sturen.

Bent u opzoek naar de meest recente orderstatus, dan hoeft u die niet meer elke minuut op te vragen met het ‘GetStatus’ bericht. In plaats daarvan pusht Transsmart de statussen actief naar Datahub die het bijwerkt in 3PL Dynamics.

En had u nog helemaal geen Transsmart koppeling? Dan kunt u nu ook de inrichting ophalen van Transsmart via ‘Getbookingprofiles’. Simpel.

3 voordelen van Transsmart API op een rij

Er verandert veel in de werking van de integratie achter de schermen. Maar wat betekent deze verandering in de praktijk?

1. Flexibeler & overzichtelijker

Door de ontwikkelingen in de manier waarop 3PL Dynamics met Transsmart communiceert, haakt u weer aan bij de standaard. U bent weer verzekert van de nieuwste technologie. Maar u bent ook een stuk flexibeler. Zo maakt u nu geen gebruik meer van parameters op de berichten, maar werkt u met condities op het document. Hiermee kunt u dus per document, per klant of per afleveradres variatie aan uw Transsmart koppeling aanbrengen. Standaard.

2. Sneller

De nieuwe integratie met Transsmart is sneller. Op alle vlakken. Het proces van het aanvragen tot printen bestaat uit drie stappen: boeking van de order, ontvangen van de labels en printen van de labels. Alle drie zijn ze verbeterd. Waardoor het totaal vier keer zo snel is geworden.

Daarbij hangt het opvolgen van status updates niet meer af van het moment waarop 3PL Dynamics daarom vraagt. In plaats daarvan werkt de Datahub uw 3PL Dynamics omgeving direct bij op signaal van de vervoeder via Transsmart. En heeft u dus altijd direct de meest recente status in beeld.

3. Veiliger

Door dat u gebruik maakt van DataHub, gebruikt u OAuth2 als autorisatiemethode. Hierdoor houdt u indringers echt buiten de deur en verstevigt u de bescherming van uw digitale systemen. Lees hier meer over OAuth2.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over de ontwikkelingen op het gebied van integraties? Of heeft u hulp nodig met het inrichten van de nieuwe koppeling met Transsmart? Mail dan naar marketing@boltrics.nl.