Logistiek is continu in voorwaartse beweging. En het bijhouden van alle razendsnelle ontwikkelingen vraagt continu om nieuwe functionaliteiten in uw softwareoplossing. Alleen zo kunt u uw klanten blijven ontzorgen van hun logistieke activiteiten en blijft u voorlopen op uw concurrenten. Niet voor niets koos u voor Boltrics’ altijd up-to-date belofte. Daarmee bent u verzekerd van de laatste logistieke functionaliteiten. Altijd. Met elke update worden niet alleen nieuwe mogelijkheden vanuit Microsoft toegevoegd aan Business Central, ook Boltrics brengt u tal van nieuwe functionaliteiten met elke nieuwe versie. Zo ook met versie 20.

What’s New? Ontdek wat er nieuw is in 3PL Dynamics v20

Eerder heeft u al kunnen lezen hoe u e-mailscenario’s gebruikt om afzenderadressen te bepalen en hoe u kortingen toevoegt op uw contractregels. In deze blog hebben we nóg vijf nieuwe functionaliteiten op een rij gezet waarmee u uw operatie maximaal ondersteunt.

1. Afbeelding invoegen in e-mailsjabloon

Vanaf v20 is het mogelijk om afbeeldingen in te voegen op een e-mailsjabloon. Denk bijvoorbeeld aan uw bedrijfslogo. Door de functie ‘IMAGEFORMAIL’ te gebruiken in een E-mail sjabloon kunt u een afbeelding ophalen uit de bedrijfsgegevens of een recordlink.

2. ZPL Barcode uitbreiding

Scannen is een essentieel onderdeel in uw logistieke proces. Met behulp van ZPL lay-outs geeft u zelf uw te scannen labels vorm. Vanaf versie 20 is het ook mogelijk om een barcodesoort mee te geven aan een ZPL label. Standaard is ‘^BC’ (EAN code 128). Verder ondersteunt 3PL Dynamics nu alle barcodes uit de Zebra handleiding. U kunt elk van deze barcodes parameters meegeven. Deze vindt u in het lint van de ‘ZPL Layout Lines’.

3. 3PL Style setup

Op verschillende WMS (en een aantal TMS) lijstpagina’s is het vanaf de nieuwste versie mogelijk om zelf de stijl van uw records te bepalen. Zo kunt u deze rood, groen of oranje kleuren bij bepaalde waarden of statussen, of aan de hand van een controle functieset. Op die manier heeft u direct overzichtelijk welke records uw aandacht nodig hebben.

4. Dynamic factbox

Naast de kleur van uw records, is het nu ook mogelijk om zelf te bepalen welke informatie u laat zien in de hiervoor speciaal ontwikkelde WMS Dynamic Factbox. Op dit moment is dit mogelijk voor de inslag-, uitslag- en rittenlijstpagina. Via 3PL Dynamic Factbox Setup kiest u dan de betreffende tabel, geeft u een veldnummer in of gebruikt u een functieset om de waardes op te halen. Verder kunt u zelf de downdrill instellen, oftewel welke lookup gebruikt wordt als een gebruiker op deze waarde klikt.  Zo stelt u stap voor stap in wat uw wilt tonen in het feitenblok,  

5. Functieset op indicatiestapels

Met behulp van functiesets kunt u een bibliotheek aan functionaliteiten aanroepen die bepaalde handelingen aftrappen, controleren, ophalen, vergelijken en nog veel meer. U kon deze al toepassen op steps, statussen, e-malsjablonen, ZPL Labels en berekeningen op contracten. Hierboven las u dat u deze ook kunt gebruiken voor de Dynamic Factbox. En nu kunt u deze functiesets ook gebruiken op indicatiestapels. Zo heeft u nog meer flexibiliteit in welke data u toont op het rolcentrum en kunt u de gebruiker nog beter informeren welke zaken belangrijk zijn om af te handelen.

Ook nieuw in 3PL Dynamics

Naast bovenstaande functionaliteiten is er nog veel meer nieuw in 3PL Dynamics. Zo is de storage index tabel uitgebreid, kunt u de step ‘email advanced’ gebruiken om inkoopfacturen inclusief bijlages door te mailen, zijn er nieuwe allocatiemethodes voor restpallets en kunt u de error-call stack eenvoudig naar het klembord kopiëren bij een foutmelding.

Heeft u een vraag over een van deze nieuwe functionaliteiten? Of heeft u hulp nodig bij het adopteren van deze nieuwe features in uw software? Binnenkort kunt u via de Boltrics Academy de training ‘What’s New v20′ volgen. Wilt u nu al meer informatie? Neem dan contact met ons op via het klantportaal. Onze collega’s staan voor u klaar!