Een standaardoplossing bieden waarmee we waarden creëren voor logistiek dienstverleners. Dat is al jaren het doel van Boltrics. En na in Nederland al een gevestigde naam te zijn, zien ook steeds meer logistieke bedrijven buiten de landsgrenzen hoe ze met 3PL Dynamics hun processen kunnen verbeteren. Het gevolg? 3PL Dynamics wordt inmiddels al in 18 landen gebruikt. Wereldwijd. En dat heeft ook voordelen voor u. Want in dit wereldavontuur lopen onze consultants en partners continu tegen nieuwe vormen van logistiek bedrijven aan. En dat vraagt om nieuwe functionaliteit. Functionaliteit waar u vervolgens ook weer van profiteert. In deze blog duiken we in een aantal van deze nieuwe functionaliteiten uit projecten around the world

Pas direct verschillende eenheden toe

Waar u hier in Nederland eenheden gebruikt als kilogram en meter, worden in de Verenigde Staten andere eenheden gebruikt. Ook in de logistiek. Vaak werken forwarders in de VS bijvoorbeeld met zowel meters als inches. Daarom is voor onze klanten in de VS de conversiefactor geïntroduceerd. Een manier om zowel meters als bijvoorbeeld inches weer te geven in de software. Maar dit kunt u ook toepassen in uw processen. Heeft u bijvoorbeeld klanten die andere eenheden gebruiken? Of heeft uw onderneming een vestiging in de VS? Dan kunt u met deze conversietool niet alleen de eenheden zien in kilogram of meters, maar ook in pounds of miles. Simpel. U kiest in dat geval één waarde (unit of measure) als System Unit, de waarde waarin u zelf werkt, en één als Display Unit. Deze laatste wordt dan achter de systeem waarde weergegeven in een andere eenheid. En de keuze in deze eenheden is inmiddels reuze!

Meer grip op contracten met templates en instances

Een iets minder land-specifieke wens kwamen we tegen in IJsland. Hier vonden we dat verschillende lokale klanten net iets andere trajecten hadden, waardoor contractbeheer ontzettend belangrijk is voor de logistiek dienstverlener ter plaatsen. Met de ontwikkeling van ‘instances’ als gevolg. Hiermee kunt u vanuit een template (default contract) een kopie aanmaken (een instance) en die koppelen aan een klant. Zo kunt u eenvoudig een nieuw contract aanmaken. Natuurlijk kon dit al via ‘contract kopiëren’. Maar aan instances zijn functionaliteiten toegevoegd waardoor wijzigingen automatisch vanaf het hoofdcontract kunnen worden doorgevoerd. Dat scheelt tijd wanneer u gebruik maakt van veel verschillende afspraken. Hoe u dit zelf doet ziet u in onderstaande video.

Wilt u weten welke instances onder het template contract hangen? Gebruik dan de knop ‘Contract Instances’ voor een overzicht.

Kortingen tonen op de verkoopfactuur

Voor de volgende nieuwe functionaliteit blijven we in IJsland. Al kunt u deze functionaliteit eenvoudig toepassen in uw eigen proces. Het is nu namelijk mogelijk om kortingen in te voegen op een contractregel, een detailregel én een staffel. Dat betekent dat de kortingspercentages ook worden doorgevoerd op het document. En die worden dan ook direct meegenomen op de verkoopfactuur. Zo kan uw klant bijvoorbeeld zien dat hij 10% korting heeft gehad op de rit. Hierbij geldt dat de op het meest gedetailleerde niveau gelegde korting gebruikt wordt voor de berekening.

De korting kunt u terug vinden op de ‘Revenue Line’ van de TMS order.

Vervolgens vindt u de revenu line die wordt opgehaald van de order terug op het contract. Inclusief Unit Price, Line Discount en Line Amount.

Meer nieuwe functionaliteiten ontdekken?

Wilt u weten welke nieuwe functionaliteiten nog meer zijn ontwikkeld voor Nederlandse of internationale klanten? En ontdekken wat nieuw is in de laatste versie van 3PL Dynamics? Bekijk dan de training What’s New What’s Next of mail naar marketing@boltrics.nl.