In de dynamische wereld van de transportindustrie draait alles om efficiëntie. U wilt dan niet dat uw medewerkers onnodig tijd kwijt zijn aan het verwerken van standaard ritten. Stop daarom met het continue opnieuw aanmaken van dezelfde orders en laat het TMS voor u werken. Hoe? Met Recurring Orders in 3PL Dynamics heeft u alle tools in handen om vaste transporten adequaat te verwerken in uw proces. In onze eerdere blog lichtte we al toe hoe u agenda’s aanmaakt voor deze terugkerende orders. En of het nu gaat om periodieke leveringen naar vaste adressen of andere veelvoorkomende transportbehoeftes; de recurring orders functionaliteit maakt de weg vrij voor optimale operationele efficiëntie.

Terugkerende orders in 3PL Dynamics

Deze functionaliteit in de branchestandaard helpt gebruikers middels een specifieke pagina waar terugkerende orders volgens een vast stramien worden geconfigureerd. Met behulp van templates word informatie vastgelegd op zowel de ‘transport document header’ als op regelniveau. In de video hieronder ziet u hoe u terugkerende orders zelf kunt configureren.

Scenario 1 – aanvinken per dag

In het scenario dat u hieronder ziet, ziet u de diverse checkboxen per dag. In dit voorbeeld wordt het sjabloon op vrijdag uitgevoerd. Dat betekent dat, gebaseerd op onderstaande inrichting, er slechts één nieuwe transportorder wordt aangemaakt, omdat bij slechts één van de orders ‘vrijdag’ is aangevinkt.

Scenario 2 – Bereken vanaf

In het tweede voorbeeld, vullen we het ‘Calculate from’-veld met ‘+3D’. Opnieuw wordt het sjabloon op vrijdag toegepast. Nu betekent dit echter dat de berkenede datum op maandag valt, doordat er drie dagen bij op worden geteld. In het voorbeeld hieronder worden er zo dus twee nieuwe orders gemaakt.

Scenario 3 – Laad- en losdatum berekeningen

Ten derde duiken we in de ‘unloading day’ en ‘loading day’-velden. In dit voorbeeld passen we het sjabloon toe op vrijdag 2 februari (02-02-2024). De eerder behandelde ‘calculate from’-veld is gevuld met +0D. U ziet dat de eerste terugkerende order specifieke eisen heeft met betrekking tot de laad- en losdatum. Beide zijn namelijk gevuld met +1D. De tweede orderregel heeft deze eisen niet. Wanneer de gebruiker dit sjabloon toepast, worden er twee nieuwe orders aangemaakt. Inclusief de laad en losdatum informatie die u hieronder ziet.

Scenario 4 – Taakwachtrij

In bovenstaande voorbeelden lieten we zien hoe u manueel terugkerende orders kunt aanmaken. Maar u kunt deze ook periodiek aanmaken, zonder tussenkomst van uw medewerkers. Onderstaande taakwachtrijpost maakt automatisch terugkerende orders aan indien nodig, wanneer het ‘batch’ vakje is aangevinkt. Hiermee worden ook alle eerdere besproken configuraties meegenomen.

De 5 do’s en don’ts van een nieuwe TMS-oplossing

Bent u klaar om een nieuw Transport Management Systeem te kiezen? Wanneer u switcht van een ander TMS weet u hoe u uw processen automatiseert. Maar werkt u nu nog met Excel? Dán zal u meer moeite hebben met deze verandering. Om u op weg te helpen tackelen we de valkuilen in ons whitepaper