SaaS is de toekomst. Een duidelijke, heldere boodschap die de laatste jaren regelmatig te horen was vanuit Microsoft en Boltrics. En niet zonder reden. Want wanneer we deze cloud-based oplossing vergelijken met software op eigen hardware komt de SaaS telkens als winnaar uit de bus. Hoogste tijd dus om uw on-premise servers te vervangen en over te stappen op de SaaS. In deze blog helpen we u op weg, zodat u kunt blijven focussen op uw core business.

Migreren naar de SaaS; waar moet u op letten?

Stapt u van uw on-premise oplossing over naar de Microsoft SaaS, dan heeft dit eenmalig meer impact vergeleken met een reguliere update. Bij het migreren gaat u namelijk niet alleen naar de meest recente versie, ook verandert het platform. Onze checklist (klik hier) helpt u om deze migratie zo soepel mogelijk te laten verlopen. Daarbij delen we hieronder vijf instellingen die u zeker niet mag vergeten. Zo kunnen u en uw collega’s zonder zorgen aan de slag kunnen in de nieuwe omgeving. 

Gebruikers beheren op het nieuwe platform

De grootste verandering vindt plaats rondom de gebruikers. Deze kunnen namelijk niet mee migreren en worden na de migratie gesynchroniseerd vanuit uw ‘Admin Center’. Hier kunt u licenties toewijzen aan de gebruikers, waarna u deze in Dynamics synchroniseert.

Nieuwe gebruikers instellen en gegevens controleren

In de Microsoft SaaS kan het zijn dat uw gebruikersnamen veranderen. Dit komt doordat bijvoorbeeld de domeinnaam wegvalt. In dat geval moet u onderstaande instellingen opnieuw doen. Blijven uw gebruikersnamen gelijk, doordat u bijvoorbeeld van de Boltrics Cloud afkomt, dan adviseren we om deze instellingen te controleren.
U kunt deze stappen ook terugvinden in de eerder genoemde
checklist.

1. Permissies

Na de synchronisatie van de gebruikers, moet u een permissieset toewijzen zodat uw collega’s ook daadwerkelijk kunnen inloggen. Let hierbij op dat de permissiesets niet automatisch worden mee gemigreerd. Maakt u gebruik van eigen permissiesets? Dan kunt u deze exporteren om vervolgens weer te importeren.

Tip: Bij het toewijzen van permissiesets kunt u ervoor kiezen om bedrijfsnamen op te geven. In dat geval heeft de gebruiker alleen toegang tot de opgegeven bedrijven.

2. Profielen

Het hebben van het juiste profiel zorgt dat gebruikers zich meteen vertrouwd voelen. Ook in de nieuwe omgeving. Zorg daarom dat de profielen geëxporteerd worden uit de ‘oude’ omgeving en geïmporteerd in de nieuwe omgeving.

3. Gebruikersconfiguratie

In de gebruikersconfiguratie kunt u op een snelle manier de configuraties van de gebruiker goed zetten. Hier kiest u de juiste rol, taal, regio, bedrijf en tijdzone van de gebruiker.

4. Gebruikersinstellingen

Bij de gebruikers instellingen kunt u instellingen rondom het toegestane boekingsbereik en gewicht opgeven. Daarnaast stelt u hier in of een gebruiker prijzen in mag zien of juist niet.

Tip: Standaard scan gebruikers zijn BOLTRICS APP PLATFORM of TELNET PROXY.

5. Magazijn medewerkers (3PL)

Om te zorgen dat de gebruikers documenten aan kunnen maken moeten ze voorkomen in de lijst met magazijnmedewerkers (3PL).

Aanvullende instellingen voor uw gebruikers

Tot slot adviseren we om tijdens een migratie naar de SaaS de volgende instellingen te controleren. Zo kunt u zonder verrassingen verder met uw logistieke processen:

  • Gebruiker printerselectie
  • Gebruikersinstellingen voor goedkeuring
  • Autorisaties op statussjablonen

Bent u klaar voor de toekomst?

SaaS is de toekomst. Bent u klaar om uw business te transformeren? Ontdek de voordelen van de cloud in ons whitepaper ‘De toekomst van uw software ligt in de cloud’.