Technologie is van ongekende waarde voor uw logistieke operatie. Een sterk software systeem helpt u succesvol te zijn. Maar de tijd dat u lokaal eigen servers heef draaien met daarop uw zelf ontwikkelde maatwerkoplossing ligt inmiddels achter ons. Ver achter ons. Massaal stappen software leveranciers over op de cloud. Een ontwikkeling waarbij u als logistiek dienstverlener niet achterop kunt raken. Voor u het weet is uw software verouderd. Dan kunt u niet meer voldoen aan de eisen die uw klanten stellen. En kunt u uw logistieke activiteiten niet meer succesvol ondersteunen. Daarom zetten Microsoft, Boltrics én ons peloton de afgelopen jaren al in op de cloud. Doet u mee? In deze blog zetten we de voordelen van cloud-based software op een rij.

De gevaren van eigen hardware

Software leveranciers wereldwijd volgen deze trend. Massaal zetten zij in op de cloud. En met goede redenen! Want de software installeren op servers die lokaal bij u staan te draaien, brengt steeds meer gevaren met zich mee.

Toenemende cyberdreiging

Cyber security is een van de grootste redenen om af te stappen van uw on-premise oplossing. En over te stappen naar de cloud. Als logistiek dienstverlener bent u een aantrekkelijk doelwit voor cyberaanvallen. U bevindt zich namelijk midden in de supply chain, waardoor de gevolgen enorm zijn wanneer uw processen stil komen te liggen. Een on-premise oplossing is hier het meest vatbaar voor. Zo wordt deze software vaak minder geüpdatet en bent u op uzelf aangewezen om de beveiliging van uw data op orde te hebben.  

Schaarste aan (goed) personeel

Vaak ligt de kennis van uw servers en systemen bij één van uw medewerkers. Gaat een medewerker uit dienst? En verzorgde net die medewerker uw IT en infrastructuur? Dan heeft u een probleem! U kunt dit dus beter neerleggen bij experts die uw omgevingen voor u bijhouden. 

Focus op uw core business

Software en hardware worden complexer. Het is vrijwel onmogelijk om naast het runnen van uw logistieke operatie ook nog eens de beste te zijn in het beheer van uw hardware. Daarbij moet u zich de vraag stellen of dit wel een taak is die bij u weggelegd moet worden. En of u niet beter kunt focussen op uw core business: logistiek.

Wet- en regelgeving

Steeds vaker is regelgeving de oorzaak dat een lokaal systeem niet voldoet. Zo kunt u voor bepaalde goederen inzicht moeten bieden aan de brandweer of douane. Of stelt de overheid eisen dat een gecertificeerde beheerderspartij uw administratie beheert, zoals in de Verenigde Staten het geval is.

Voordelen van een SaaS-oplossing

Duidelijk. Software draaien op eigen hardware is geen optie meer. Maar welke alternatieve heeft u? Een cloud-based oplossing, op servers volledig beheert door Microsoft. Met andere woorden, een cloudoplossing in de Microsoft SaaS. Dat is de koers die het Boltrics peloton op gaat.

Op- en afschalen van licenties zonder grote kosten

De opkomst van de cloud brengt nieuwe abonnementsvormen met zich mee. Met een cloudoplossing betaalt u per maand en heeft u de mogelijkheid uw licenties om per maand op of af te schalen. U kunt uw softwaregebruik dus maandelijks aanpassen aan hoe succesvol uw business is. Daarbij zorgt zo’n abonnementsvorm ervoor dat u geen grote (des)investering nodig heeft om de software aan te schaffen.

Prijsvoordeel

Daarbij wordt de cloud ook steeds goedkoper. Zeker als we kijken vanuit de ‘total costs of ownership’. Hardware is namelijk steeds sneller aan vervanging toe, wat nieuwe kosten met zich mee brengt. En beheerkosten van lokale installaties worden ook steeds hoger.

Snellere updates

Via de cloud, en de SaaS-omgeving in het bijzonder, zorgt u ervoor dat uw oplossing altijd draait op de laatste technologie. De SaaS-omgeving wordt maandelijks geüpdatet. Dat betekent ook dat de impact van elke afzonderlijke update kleiner is, waardoor u minder fouten in uw processen ervaart tijdens het testen.

Meer integratiemogelijkheden

Tot slot biedt een cloud-based oplossing meer mogelijkheden om te integreren met andere applicaties in de cloud. Logischerwijs is dit een stuk eenvoudiger dan wanneer u integreert vanuit verschillende lokale individuele omgevingen.

Van on-premise naar SaaS

Na het lezen van bovenstaande voordelen, is de verschuiving naar cloud-based oplossingen nog logischer. De vraag is nu alleen: wanneer gaat u mee in deze stap naar de toekomst?

Wilt u meer weten over hoe 3PL Dynamics ondersteunt wordt in de Microsoft SaaS-omgeving? Mail dan naar marketing@boltrics.nl.