In 1992 ging Parts Express voorop met een belangrijke logistieke innovatie: nachtdistributie. Nu, ruim 30 jaar later, zet de logistiek dienstverlener nog steeds in op innovatie en gaat voor een nieuw TMS.

Met vijf vestigingen in Nederland, vier in België en een totale workforce van 750 medewerkers levert Parts Express drie keer per dag zendingen uit. Variërend van nacht- en dagdistributie tot Same Day Delivery. En dat is snel schakelen. Toen bleek dat het huidige softwarelandschap deze snelheid niet meer kon bijbenen, startte de logistiek dienstverlener uit Vianen de zoektocht naar een nieuw Transport Management Systeem. De beste match? Die vonden ze bij Boltrics.

Snel en flexibel werken op een bewezen softwareplatform

‘We gingen op zoek naar een standaardpakket om onze logistieke administratie in te doen en ons te verzekeren van een goede technologische basis in de toekomst,’ vertelt Rick Goudberg, ICT Manager bij Parts Express. ‘Onze maatwerkoplossing werd steeds moeilijker te onderhouden. Mede doordat deze op ons eigen lokale serverpark gehost werd. Een van de uitgangspunten voor het project was dan ook om deze af te bouwen. Binnen onze gestelde eisen sloot het TMS van Boltrics vervolgens het beste aan bij onze ICT-visie: een geheel flexibel in te richten systeem en volledig cloud-based.’

Daarbij was de branchegerichte filosofie van Boltrics een belangrijke garantie richting de toekomst, zo vertelt Rick: ‘Komen er nieuwe wettelijke eisen waar wij aan moeten voldoen? Of zijn er nieuwe technieken beschikbaar die onze logistieke processen vereenvoudigen? Dan ondersteunt Boltrics dat. Alle logistiek dienstverleners die met de standaardsoftware werken, profiteren van elkaars input en wij haken daar bij aan. Zo gaan we altijd mee met de laatste ontwikkelingen in technologie én in transport. En kunnen we ook in de toekomst snel blijven schakelen en flexibel te werk gaan voor onze klanten.’

Uniformiteit in de gehele logistieke operatie

Boltrics’ TMS-oplossing is gebouwd op Microsoft Dynamics Business Central. Oftewel, de eindgebruikers bij Parts Express gaan werken met een bekende look-and-feel. Daarbij biedt dit de mogelijkheden om eenvoudig te schakelen met andere programma’s van Microsoft 365.

Rick Goudberg: ‘We pakken deze gelegenheid gelijk aan om meer uniformiteit te krijgen in de operatie. Eén werkwijze. Eén bron van data. Onze medewerkers kunnen het TMS overal vandaan gebruiken. Vanuit huis of elk van onze vestigingen. Daarbij kunnen we eenvoudig data exporteren van en naar Excel of bijlagen slepen van en naar Outlook, waardoor we alle gegevens altijd bij de hand hebben.’

Het TMS ondersteunt de medewerkers op weg naar succes

Ondanks de nieuwe weg op softwaregebied blijft Parts Express inzetten op haar medewerkers. ‘Welk systeem je ook gebruikt, uiteindelijk doen de mensen het werk. Echter kunnen wij onze medewerkers nu een efficiëntere manier bieden om werkzaamheden succesvol uit te voeren,’ aldus Rick.

Dat doet Parts Express onder andere met behulp van integraties met PTV en met Aventeon, het vastleggen van onregelmatigheden en incidenten management in het TMS. ‘Juist deze combinatie moet ervoor zorgen dat wij de kwaliteit van onze dienstverlening aan klanten niet alleen kunnen waarborgen, maar ook naar een nog hoger level kunnen tillen.’

Benieuwd hoe Boltrics’ TMS-oplossing uw logistieke operatie verder helpt? Mail naar marketing@boltrics.nl.