Schakels in de logistieke keten van voedingsmiddelen moeten perfect op elkaar afgestemd zijn. De verschillende partijen werken hierin samen als een geoliede machine. En daar bent u er een van. Zeker bij gekoelde versproducten als fruit zorgt een inefficiënt logistiek proces voor derving en verspilling van de producten. Het is daarom gebruikelijk als logistiek dienstverlener in de fruitwereld om partijen die nog níét zijn ingeslagen in uw warehouse al wél te plannen op een uitslag. In deze blog laten we u zien hoe 3PL Dynamics deze rollende voorraad ondersteunt.

Verwachte partijen toekennen aan een uitslag

U heeft twee manieren om nog niet ontvangen goederen toe te kennen aan een uitslag. Ten eerste kunt u een uitslag aanmaken en op de orderregel het externe partij nummer invullen. Dit zorgt ervoor dat de allocatie alleen deze partijen meeneemt. Echter is het nadeel dat bij het indelen geen rekening wordt gehouden met reserveringen op de lopende en rollende voorraad.

Houd rekening met reserveringen en rollende voorraad

De tweede manier om deze goederen op een uitslag te verwerken is door het selecteren van partijen aan de hand van de gelijknamige functionaliteit. Het voordeel van deze functionaliteit is dat er rekening gehouden wordt met reserveringen op andere orders. En dat deze laat zien welke partijen nog onderweg zijn. In onderstaande video ziet u hoe u partijen selecteert vanuit een uitslag.

U kunt partijen selecteren op kop- of regelniveau. Kiest u voor kopniveau? Dan worden alle partijen opgehaald van de klant. Terwijl op regelniveau de partijen worden opgehaald op basis van de filterwaarde op de documentregel.

Partijen selecteren voor een VAL order

Op dezelfde manier kunt u deze functionaliteit toepassen op VAL orders. Ook hierbij kunt u het nog niet binnengekomen materiaal toewijzen aan het uit te voeren proces. Dit doet u dan niet op een uitslag, maar op een VAL order. Navigeer in 3PL Dynamics naar de processen van een VAL order en kies ‘Materiaal toewijzen’.

Rollende voorraad toewijzen aan VAL orders

Pluk de vruchten van 3PL Dynamics

Wilt u weten welke functionaliteit u nog meer standaard tot uw beschikking heeft in 3PL Dynamics? Mail dan naar marketing@boltrics.nl; we helpen u graag verder!