Elk jaar brengt Boltrics een major release uit, maar er is in de afgelopen 10 jaar nog niet eerder zoveel gewijzigd aan de technologie als onlangs. De programmeertaal is volledig veranderd, er zijn nieuwe functionaliteiten toegevoegd en dat alles is verpakt in de ‘Modern Client’. Wat houdt dit, en wat kunt u de komende periode van ons verwachten? We nemen u graag mee.

Navigeer direct naar:

1. Wat kunt u de komende periode van ons verwachten >>
2. Roadmap: aan de slag met uw feedback >>
3. Einde onderhoud v13 vanaf 31 december 2021 >>

Wat is een Modern Client?
De Modern Client is volledig webbased, wat wil zeggen dat u met de nieuwe versie altijd via uw browser werkt (zoals in Edge Chromium). Inloggen op de Modern Client gaat met een e-mailadres, in plaats van gebruikersnaam en wachtwoord.

Een nieuwe programmeertaal

Elk half jaar released Microsoft een nieuwe versie van Business Central en in 2 jaar tijd hebben ze de software omgevormd van een oude programmeertaal “C/AL” naar een nieuwe taal “AL”. Wellicht kunt u één van de eerste berichten hierover begin 2019 nog herinneren?

Om ook 3PL Dynamics klaar te stomen voor deze nieuwe programmeertaal zijn onze collega’s de afgelopen 2 jaar bezig geweest om alles klaar te zetten. Zodat u zo snel mogelijk en probleemloos over kunt stappen naar de nieuwste versie.

Wat kunt u de komende periode van ons verwachten?

Na deze major update zitten we natuurlijk niet stil. In tegendeel, de snelheid van digitale innovaties ligt vandaag de dag vele malen hoger dan een paar jaar terug. Microsoft zet daarbij koers, en de Boltrics trein stoomt verder voorwaarts. 

Roadmap: aan de slag met uw feedback

Daarnaast wordt er met dank aan de input van onze klanten achter de schermen gewerkt aan onderstaande acties die we binnenkort aan u hopen te presenteren:

  • Nieuwe functionaliteiten en interfaces
  • Kwartaal of maandelijkse update van uw cloud omgeving
  • Geautomatiseerde upgrades waarbij u zelf uw upgrade venster kunt plannen
  • Automatische gepubliceerde release notes, inclusief een overzicht van de meegeleverde fixes

Blijf bij, blijf up-to-date

Om de impact van updates te verkleinen verhoogt Microsoft het update-tempo. Hierom neemt het belang toe om u als klant altijd up-to-date te houden toe. Vooral nu. Microsoft gaat enorm snel en alleen als we met het gehele Boltrics-peloton voorin zitten, kunnen we ervan uitgaan dat we met zijn allen de toekomstige release geschikt gaan maken voor logistiek dienstverleners.

Ruim 70% van de Boltrics-klanten werkt ondertussen al met de nieuwste versie van Business Central. Maakt u nog gebruik van v13 én heeft u de overgang naar v18 nog niet ingepland? Neem dan contact op met het update-team om voorin het peloton te blijven.

Let op: Einde onderhoud v13 per 31 december 2021

Recentelijk is Microsoft al gestopt met het onderhoud op v13. Vanaf 31 december 2021 stopt ook Boltrics met dit onderhoud. Support ondersteuning door Microsoft én Boltrics wordt geboden zolang klanten actueel blijven op een recente versie.

Lees ook: Hackers richten zich juist op verouderde software door terug te werken vanaf de updatebatch.