Als logistiek dienstverlener ontkomt u er bijna niet aan: emballageregistratie. Pallets, kratten, fusten, karren; er vindt een flinke ruilhandel plaats in uw warehouse of trailers. De ene levering ontvangt u een flinke lading emballage artikelen, de volgende order geeft u weer een reeks mee terug. Alles bij elkaar vertegenwoordigen deze een flinke geldwaarde. Geen wonder dat uw klanten de registratie hiervan dan ook tiptop verzorgd willen zien en er strakke afspraken gelden. Binnen 3PL Dynamics is  de registratie hiervan een fluitje van een cent.

Leg uw prioriteiten bij logistieke activiteiten

Ondanks dat emballageregistratie erg belangrijk is, wilt u als logistiek dienstverlener dat uw medewerkers met name bezig zijn met uw logistieke activiteiten. Logisch, dat werk levert geld op. Met de module Emballageregistratie in 3PL Dynamics wordt de emballagestroom in uw warehouse en tijdens transport eenvoudig bijgehouden omdat u deze koppelt aan uw logistieke processen. Een goede emballageregistratie is dus slechts een kwestie van uw dagelijkse processen uitvoeren.

Alleen even controleren

Dit brengt ook een verschuiving in taken met zich mee. Vaak ligt de verantwoordelijkheid van de emballageregistratie geheel op kantoor. Raar eigenlijk, wanneer juist de warehousemedewerkers dagelijks bezig zijn met het laden, lossen en opslaan van alles wat uw magazijn passeert. Zij zijn uw ogen en oren tijdens het logistieke proces. Met de module Emballageregistratie verschuift u de registratietaak van kantoor dan ook naar de loods. De loods medewerker scant de drager bij inslag en registreert daarmee wat voor drager hij ziet. Zonder extra handeling wordt de emballage-mutatie genoteerd, met daarbij de leverancier, klant, adres en transporteur. De emballageregistratie is hiermee een afgeleide van de logistieke handelingen die door de magazijnmedewerker gedaan wordt. Zo hoeven uw medewerkers op kantoor alleen nog maar de uitzonderingen te controleren. De registratie is immers al gedaan. Een saldering met de klant, of andere administratieve afhandeling, is zo een stuk eenvoudiger: de emballageregistratie is onderdeel van het reguliere proces en daardoor is de administratie altijd up-to-date.

Emballageregistratie in uw WMS

Klinkt goed! Maar hoe werkt dat dan? Om in WMS-termen te spreken: bij de inslag en uitslag wordt op basis van de detailregels bepaald of er emballage geboekt moet worden. Dat stelt u in met de instellingen van het Dragertype en de Eenheid. Voor CHEP-pallets of CBL-kratten wilt u bijvoorbeeld wel emballage registreren, maar voor wegwerp-Europallets niet.
Op basis van het geboekte aantal in de detailregels wordt de emballage-mutatie gedaan.
Slaat u bijvoorbeeld een EURO-pallet in met daarop 30 CBL-kratten, dan zal de software kunnen afleiden dat het saldo EURO-pallet met 1 is toegenomen en het saldo CBL-kratten met 30.
Komen deze 30 kratten dit keer binnen op een wegwerppallet, dan wordt uiteraard alleen het saldo CBL-kratten gemuteerd.

Bij deze boekingen worden ook de gegevens geregistreerd van de transporteur en van het afzender- of ontvangstadres. Zo is er in de emballageadministratie inzichtelijk bij welke relatie de mutatie hoort. Zo kunt u eenvoudig het saldi bepalen.

Integreer moeiteloos met palletpoolorganisaties (CHEP) 

Werkt u veel met CHEP-pallets? Dan is er nog een extra digitaliseringsslag die u kunt doorvoeren om het proces te vereenvoudigen. Zo biedt 3PL Dynamics de mogelijkheid om een integratie te realiseren met palletpoolorganisaties (CHEP) en worden mutaties automatisch gecommuniceerd.

Emballageregistratie in uw TMS

Niet alleen in het warehouse, maar ook tijdens het transport heeft u te maken met emballage. Ook in het TMS kunt u bijhouden hoeveel emballage onder wiens eigendom in beheer is. Zo kunt u bijvoorbeeld exact terugzien hoeveel volle pallets u heeft afgeleverd en hoeveel lege pallets u weer heeft teruggenomen. Zo voorkomt u onduidelijkheid en maakt u facturatie een stuk makkelijker.

Geef uw klant zelf inzicht in de emballage waarde

Naast dat u de module zo kunt inrichten dat u uw klanten efficiënt kunt bedienen, kunt u er ook voor kiezen om uw klanten zelf inzicht te geven in hun emballage saldi. Zo kunt u uw klanten via het webportaal de mogelijkheid bieden om hun eigen saldi, voorraden en documenten in te zien. Dat is ook mogelijk voor uw emballageadministratie. Zo ziet uw klant zelf welke waarde de emballage heeft die bij u in het warehouse staat of welk bedrag aan emballage hij nog verschuldigd is aan uw leverancier.

Uw emballageregistratie opnemen in 3PL Dynamics?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van de module Emballageregistratie? Of wilt u ontdekken welke inrichting voor u het beste is? Mail dan naar sales@boltrics.nl of vraag een workshop aan.