Recentelijk is Cool Point BV opgericht. Dit gebeurde met de intentie om zelf voorraad in de koelopslag op te slaan en 3PL werkzaamheden te verrichten. Met geautomatiseerde, mobiele stellingssystemen en VNA-trucks voor de palletafhandeling zijn de processen al gestroomlijnd. Om deze te ondersteunen, zocht Cool Point naar een passend WMS. Na enig zoekwerk kwam het bedrijf bij Boltrics terecht. Zij konden de wensen van de nieuwe onderneming ondersteunen met hun softwareoplossing.

Bij vervoer van fruit is inzicht in data noodzakelijk

De kernactiviteit van de organisatie is het aanbieden van 3PL-activiteiten en de meeste waarde op één plek creëren. Bij het vervoeren van fruit is logischerwijs veel overzichtelijke data essentieel. Van welke oogst stamt het af, wat is de kwaliteit van de oogst en welke route heeft het afgelegd? Het WMS van Boltrics biedt deze mogelijkheden standaard. In combinatie met de RF-scanning module is altijd real-time informatie mogelijk. En dus ook voor de klanten. Cool Point is op deze manier hard aan het werk om goed van start te gaan. Het gloednieuwe warehouse is net af en zo zijn ze volledig future-proof.

Abdel Gabr: “Wij zijn trots op ons gloednieuwe warehouse en de oprichting van Cool Point. Daarmee hebben we een grote stap richting de toekomst gezet. We zochten naar een oplossing die moeiteloos op onze processen aansluit en de eindgebruikers zonder moeite gebruik van kunnen maken. De werkprocessen zijn wellicht eenvoudig, maar moeten wel foutloos gebeuren. Het WMS van Boltrics, waarbij scanmogelijkheden soepel zijn geïntegreerd, maakt dit voor ons mogelijk. De flexibiliteit en mate van meedenken waarmee Boltrics in dit project stapte, gaf ons vanaf moment één direct een positief gevoel voor wat nog komen gaat.”