Midden in de hectiek van het coronavirus is logistiek dienstverlener Trans-Imex live gegaan met de WMS-oplossing van Boltrics. Een bijzondere livegang die volledig remote plaatsvond vanaf de (thuis)werkplekken van de collega’s van Trans-Imex en Boltrics. Dat was gelukkig geen probleem dankzij de SaaS-applicatie die volledig wordt gehost in de cloud van Microsoft.

Sinds 1999 is Trans-Imex al actief in transport en logistieke dienstverlening. Vanuit hun moderne warehouse in Veghel hebben ze plaats voor 16.000 pallets en bevoorraden ze menig distributiecentrum in Nederland, waaronder JUMBO, Daelmans en Udea. Tot voor kort verliep dat zonder de inzet van scanning. Maar door de toenemende dynamiek en de EDI-wens van klanten besloot de logistiek dienstverlener dat het tijd was voor een nieuw WMS waarmee ze de volgende stap kunnen maken in automatisering.

Een hogere doorloopsnelheid

De organisatie ging op zoek naar eenvoudig te gebruiken WMS. Eén van de selectiecriteria was de mogelijkheid om slimme magazijnstrategieën te introduceren waarmee ze de processen zo eenvoudig mogelijk konden houden om de doorloopsnelheid hoog te houden.

Tijdens de eerste gesprekken met Boltrics bleek dat de applicatie alle functionaliteit bevat die Trans-Imex nodig heeft, en dat zonder de noodzakelijkheid van maatwerk toepassingen. Zo scannen ze vanaf nu razendsnel artikelen met de nieuwste HTML techniek en ontvangen klanten automatisch een statusupdate over hun orders dankzij de EDI-connectie. Zonder dat ze daar zelf omkijken naar hebben. Datzelfde geldt wat betreft het beheer van de software. Eén van de voordelen van “Software as a Service” is dat er helemaal niets meer beheerd hoeft te worden. De software wordt – zoals de naam al verklapt – als service gebruikt.

Luc Versantvoort, Keyuser bij Trans-Imex: “Door de RIVM-maatregelen vanwege het coronavirus verliep het implementatietraject in de 3 weken voor livegang iets anders dan gepland. Maar ondanks de hectiek en bijzondere periode hebben we samen met het team van Boltrics ervoor gezorgd dat we zonder problemen live konden met de WMS-applicatie. In plaats dat we met het complete implementatieteam vanuit Veghel de livegang begeleiden, vond het deels vanuit Veghel plaats en deels vanuit de woonkamers van de verschillende betrokkenen. Microsoft Teams en WhatsApp bleken een ideale uitkomst en zorgden ervoor dat de livegang zonder problemen verliep.

De basis staat, nu kunnen we stap voor stap verder kijken hoe we de processen verder kunnen optimaliseren. Bijvoorbeeld het geautomatiseerd starten van telacties met cycle counting.”