In mijn vorige e-fulfilment blog vertelde ik u over het veranderende profiel van uw klantenbestand. Dit veranderende profiel heeft alles te maken met de veranderende sector. Binnen e-commerce wordt namelijk veel met zeer kleine artikelen gehandeld, welke niet volledige dragers – en dus locaties – in uw magazijn bezetten. Daarom heeft u manieren nodig om uw klanten optimaal te informeren én uw diensten juist te kunnen verrekenen. Vandaar dat u nu de eindstand van het bewaarloon per locatie per dag kunt meten.

Eindstand bewaarloon per locatie per dag

Net als bij de vorige e-fulfilment functionaliteit, locatiecapaciteit berekenen, is “meten is weten” weer van toepassing. Deze nieuwe bewaarloon methode meet namelijk de stand per bezette locatie aan het einde van de dag. Dit is dus niet afhankelijk van de hoeveelheid dragers op deze locatie. Dit vergroot uw mogelijkheden als u met legborden of zeer kleine artikelen werkt – en dus meerdere klantartikelen op één locatie heeft liggen. Bovendien kunt u verschillende prijzen hanteren voor elke locatiegrootte. Op die manier kunt u per week, per dag een verkoopfactuur aanmaken gebaseerd op de bezette locaties van een specifieke klant.

Hoe werkt het?

Bovenstaande wijziging is mogelijk doordat u in de nieuwe situatie de artikelposten per periode analyseert. Hierdoor kunt u vervolgens de eindstand berekenen. Er worden hier dus geen bewaarloon(kosten)posten gebruikt. Voorheen bood 3PL Dynamics deze mogelijkheid niet, maar nu wel.

Hoe richt u de bewaarloon per locatie in?                                               

Om de bewaarloon per locatie in te richten volgt u de volgende drie stappen.

  • Op de locatiesoort en locatie vindt u een nieuw veld: Factureringsklasse. Deze gaat mee naar de artikelposten. Let wel: deze kunt u alleen wijzigen als de locatie leeg is.
  • Daarnaast heeft u op de dienstkaart een nieuw type Aantalberekening, namelijk Periodiek. Ook is het vinkje “Geen bewaarloon berekenen van toepassing” toegevoegd.

    Let op: Bij het gebruik van de optie ‘Geen bewaarloon berekenen’ worden alle records (van dit bewaarloon) in de bewaarloonkostentabel opgeruimd. Gebruik daarom deze optie alleen als u een nieuwe dienst aanmaakt.
  • Wilt u deze berekening direct verwerken in uw WMS Contract? Dan maakt u een contractdetailregel van het type Bewaarloon aan.
  • Vervolgens selecteert u een dienst met Aantalberekening Periodiek (zie punt 2).
  • Selecteer dan de Aantalberekening. Hier filtert u op de Factureringsklasse en eventueel ander gewenste filters.
  • Stel de periode in op Aantalberekening en de Periode duur op 1D (één dag).

Pas uw diensten aan op uw e-commerce klanten

In een veranderende markt is flexibiliteit de belangrijkste overlevingsfactor. Kunt u zich niet aanpassen aan de wensen van de klant van vandaag en morgen? Dan worden dat niet uw klanten. Met meerdere bewaarloonopties biedt 3PL Dynamics u deze flexibiliteit wel. Zo kunt u zich nog altijd richten op uw bestaande klanten én uw e-fulfilment dienstenpakket optimaliseren. Meer weten? Houd deze blogreeks in de gaten of neem contact met ons op.