Wijnne Barends stapt over op Boltrics’ cloudoplossing en vervangt daarmee hun huidige maatwerkoplossing. Daarmee volgt de logistiek dienstverlener binnenkort alle bewegingen binnen hun terminals van A tot Z.

165 jaar varen op ‘can do’-mentaliteit

Al sinds 1855 pakt Wijnne Barends met een ‘can do’-mentaliteit de meest uitdagende maritieme logistieke vraagstukken aan. Geen wonder dat ze beschikken over een flinke dosis ervaring en een uitgebreid netwerk in weg-, zee-, en binnenvaarttransport.

Met zo’n 100.000 vierkante meter opslagruimte gevestigd in de havens van Delfzijl, Farmsum en Eemshaven kunnen ze vrijwel elk type lading en elk type schip snel afhandelen. Dankzij de slimme positionering in Noord-Groningen hebben ze niet te maken met de logistieke uitdagingen zoals in de haven Rotterdam en Amsterdam. Dat maakt Wijnne Barends een aantrekkelijk alternatief voor de grotere havens.

Geen zorgen met automatische bi-directionele communicatie

Dagelijks handelt Wijnne Barends honderden containers af die zo snel mogelijk op de juiste plek afgeleverd moeten worden. Dat vergt een geolied proces gegoten in een systeem dat direct inzicht geeft waar welke container zich bevindt. En tegelijkertijd bi-directioneel informatie deelt met het systeem van opdrachtgevers, douane en Portbase. Beide was echter niet mogelijk met hun huidige maatwerkoplossing. Ze twijfelden dan ook geen moment om verder te kijken naar een oplossing die hen nu én op de langere termijn kan ondersteunen. De keuze viel op de branchestandaard van Boltrics waarbij de benodigde Portbase- en douanekoppelingen out-of-the-box beschikbaar zijn. Een toevoeging waarmee ze al snel 75% aan handmatige invoer kunnen besparen.

Recht door zee

Koen Douma, Controller bij Wijnne Barends: “Onze maatwerkoplossing beperkte ons steeds meer in onze bewegingsvrijheid. Investeren om de oplossing aan te sluiten op onze huidige wensen zou hetzelfde zijn als water naar de zee dragen en binnen de kortste keren achterhaald zijn. We zijn daarom op zoek gegaan naar een systeem dat nu maar ook in de toekomst in onze behoefte voorziet. De zoektocht bracht ons al snel bij de software van Boltrics. De mentaliteit en methodiek van Boltrics past goed bij van Wijnne Barends. Recht door zee, doen wat je belooft. Dankzij de branchestandaard beschikken we vanaf dag één al over de functionaliteiten die we nodig hebben. Simpelweg omdat de software is gebaseerd op de input van ruim 130 logistiek dienstverleners. Daarnaast zorgt Boltrics ervoor dat de oplossing elk jaar wordt geüpdatet naar de nieuwste versie. Dat scheelt veel denkwerk en tijd die we nu in andere projecten kunnen investeren.”