Ede, 21 maart 2017 – Dynamic Logistics heeft besloten om zijn eigen WMS-oplossing te vervangen door de standaard software van Boltrics om de warehouse processen binnen de diverse warehouses te ondersteunen. De organisatie maakt momenteel een flinke groei door en wordt daardoor geconfronteerd met de grenzen van het huidige systeem.

Dynamic Logistics, ontstaan uit Rosendaal Textiel, heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld tot een full-service dienstverlener op het gebied van winkelklaar maken van een breed scala aan consumer goods en de verzorging van logistieke werkzaamheden. De dienstverlening varieert van het coderen en assorteren van goederen en het verzorgen van het transport tot en met het verzorgen van retourlogistiek waarbij een nauwgezette inventarisatie plaatsvindt van ontvangen retouren.

Van zelfbouw naar standaard WMS software

Om aan de groeiende vraag naar de combinatie van productiewerk en logistiek te kunnen voldoen, bleek het eigen systeem van Dynamic Logistics ontoereikend en liep de organisatie in toenemende mate tegen beperkingen aan. Om verder te professionaliseren was een krachtige WMS-tool nodig dat voldoet aan de wensen van nu en morgen.

Arthur van Benthem, Eigenaar van Dynamic Logistics: “Voor de korte termijn kan zelfbouw een goede oplossing bieden. Echter met de groei die we als Dynamic Logistics meemaken, blijkt het lastig om het pakket up-to-date te houden conform de laatste wensen en eisen van onze klanten. Om verder te professionaliseren was een krachtige WMS-tool nodig met weinig tot geen maatwerk. De keuze is daarbij gevallen op de WMS-oplossing van Boltrics. Met dit brancheplatform – gebaseerd op Microsoft Dynamics NAV – hebben we geen omkijken meer naar de software en zijn we tegelijkertijd verzekerd dat we gebruik kunnen maken van de nieuwste innovaties.”