Steeds meer logistieke ondernemers richten zich op data en alles wat ermee in verband staat. En terecht, ze noemen het immers niet voor niets de belangrijkste grondstof van deze eeuw. Er valt hier dan ook enorm veel winst te behalen voor ondernemers. Maar data is niet altijd even makkelijk te vergaren, laat staan te analyseren. Niet iedereen is zo technisch aangelegd als bijvoorbeeld de knappe koppen van Microsoft. Maar gelukkig hoeft dat ook niet zo te zijn met Power BI.

Wat is Power BI?

Power BI is een analytisch hulpmiddel dat data visueel inzichtelijk maakt. Zo legt de tool verschillende informatiebronnen naast elkaar, om zo relaties aan te tonen. Dit doet Power BI in de vorm van interactieve dashboards en rapporten.

Wat doet Boltrics’ Power BI?

Zoals u weet richt Boltrics zich specifiek op logistiek dienstverleners. Dankzij de input van onze klanten ontwikkelen wij ons product continu, zodat dit de branchestandaard voor uw sector blijft. Hetzelfde geldt voor Power BI. Wij hebben de meest relevante KPI’s voor logistiek dienstverleners ondergebracht in dashboards en rapportages, zodat u de belangrijkste gegevens voor uw bedrijf kunt inzien. En zijn er nieuwe datasets beschikbaar? Dan zorgen we dat al onze klanten deze kunnen gebruiken. Wel zo fijn – zo houdt u meer tijd over om uw dienstverlening te verbeteren.

Hoe verschilt dit van mijn huidige rapportages?

Nu weet ik niet zeker hoe uw rapportages precies verlopen of welke tool u hier mogelijk reeds voor gebruikt. Maar wat Power BI vooral onderscheidt is het gebruiksgemak en de overzichtelijkheid. Wijkt er iets af – bijvoorbeeld enkele klanten die structureel te laat betalen – dan ziet u dit direct. Wie is uw beste klant? Power BI laat het u direct zien, zonder dat u er moeite voor hoeft te doen.

Hoe werkt Power BI?

De technische werking van Power BI is ook voor mij te hoog begrepen, daar kunnen mijn collega’s u ongetwijfeld meer over vertellen. Nee, ik denk dat deze vraag het best beantwoord kan worden met beeld. Hieronder ziet u in slechts een minuut wat voor een inzichten Power BI u kan geven.

PS. Maakt u reeds gebruik van Power BI, maar mist u een specifiek rapport? Laat het ons weten en we kijken graag met u naar de mogelijkheden.