Veel logistiek dienstverleners moeten naast de registratie van orders en voorraad ook nog kwaliteitscontroles uitvoeren en vastleggen. Wat is bijvoorbeeld de temperatuur in de vrachtwagen bij aankomst? Zijn er dozen gevallen? Doen alle lampen het nog wel en zijn de pallets nog netjes? Dit moet allemaal om tot batch-, drager- of soms artikelniveau alles te kunnen traceren. En u weet: traceability is noodzakelijk om de kwaliteit te kunnen waarborgen. Veel opdrachtgevers zitten hier dan ook heel strak op. En u verleent graag optimale service.

Omslachtige procedures

Deze controles worden in veel warehouses nog op papier geregistreerd. De laders of lossers staan dan netjes met een clipboard en potlood per controlepunt vakjes aan te kruisen of waarden (zoals graden Celsius) in te vullen. Waarom dit nog met pen en papier gebeurt? Allereerst gaat het meestal om een flink aantal controlepunten. Ten tweede omdat het niet snel en makkelijk in de scanner te registreren is. De toetsenbordjes zijn vaak te klein en zeker in een vrieshuis helpen de handschoenen of koude handen dan niet mee.
Deze controlegegevens moeten dan nog handmatig overgenomen worden in de documentkenmerkensets van Microsoft Dynamics, of een ander WMS dat men gebruikt. Vergeet ook niet om foto’s te nemen. Uw klanten of opdrachtgevers willen graag bewijsmateriaal. Dit kan overigens voor u ook van belang zijn. Deze foto’s moeten dan ook nog vanaf de camera gekoppeld worden aan de order of de rit. U merkt het al: dit kan sneller.

Van pen en papier naar Boltrics’ klassieke scanoplossing

Daarom bieden onze producten Nekovri– en 3PL Dynamics al jarenlang een scanfunctie aan via een Telnet verbinding. Een zeer stabiele techniek met daarachter een groot scala aan standaardfuncties. Hierdoor kunnen wij elke keer weer betrouwbare en flexibele processen neerzetten. De gebruikers van deze functie kunnen zo snel en efficiënt de juiste gegevens rondom inslag-, uitslag-, opslag- en VAL-processen binnen het warehouse registreren.

Deze processen kenmerken zich door zoveel mogelijk data van barcodes te scannen. Denk aan ordernummers, palletnummers, locatienummers en ga zo maar door. Hoe meer u scant, hoe minder u handmatig hoeft op te schrijven om het later nog eens in te voeren. Ook zorgen wij ervoor dat het aantal keuze- en klikmomenten tot een minimum beperkt wordt. Waarom? Om de foutmarges zo klein mogelijk te houden. Dit realiseren wij door alles te weergeven op zeer eenvoudige schermen op RF-scanners. Dit scheelt weer aanzienlijk in de initiële investering, in vergelijking met hoogwaardige scanapparatuur.

Voorbeeld Telnet Scanning

App Platform: nog een stapje verder

Maar naast bovenstaande scanoplossing biedt Boltrics sinds kort het App Platform aan. Hierbij tonen we de processen niet op een scanapparaat, maar op een webbrowser. Hierdoor kunt u deze techniek niet alleen op scanners gebruiken, maar ook op tablets en smartphones. Dit vergroot de mogelijkheden enorm. Zo werkt het touchscreen gewoon als u het gewend bent. Drop down-menu’s, keuze-opties aanklikken en knoppen bieden meer duidelijkheid dan keuzes maken met functietoetsen op een keyboard. Maar u kunt ook foto’s maken met uw telefoon of tablet en deze direct in Dynamics uploaden.

Voorbeelden van scannen met het App Platform

Voordelen van het App Platform t.o.v. Telnet Scanning

Het App Platform maakt gebruik van dezelfde functies als de reguliere scanning en bezit dezelfde scanfunctie als de klassieke methode. Zo kan Boltrics ook deze processen flexibel en stabiel configureren op basis van onze bewezen technologie. Het App Platform onderscheidt zich met name ten opzichte van de klassieke scanfunctie in de volgende situaties:

  • Kwaliteitscontroles met veel controlepunten;
  • Men moet foto’s maken en toevoegen aan een document;
  • De chauffeur moet een handtekening zetten.
    • Deze kan hij zetten op het touchscreen en gemakkelijk als afbeelding toevoegen.

Zo scan het ook!

Hoe u uw logistieke processen heeft ook ingericht, voor elke situatie hebben wij een passende scanoplossing. Geen pen en papier meer, geen onduidelijke handschriften en dubbele registratie is verleden tijd. Neem contact op met Boltrics en wij bepalen samen met u hoe uw processen geoptimaliseerd kunnen worden. Want bij Boltrics scannen wij uw processen door en door.