Logistiek dienstverlener Sluyter Logistics heeft besloten haar huidige WMS-systeem te vervangen met de 3PL Dynamics oplossing van Boltrics. De oplossing zal de organisatie de mogelijkheid bieden om processen beter te monitoren en data inzichtelijk te maken.

Sander Visser, Directeur bij Sluyter Logistics: “Het investeren in en het onderhouden van langdurige relaties met opdrachtgevers is een belangrijk onderdeel van onze strategie. Binnen onze operatie beperkte het huidige WMS ons echter om onze klanten optimaal te kunnen ondersteunen. Hierdoor zochten we naar een alternatief dat stabiliteit biedt. Met het WMS van Boltrics – gebouwd op de kracht van Microsoft Dynamics – kunnen wij beter aan de hogere eisen van onze opdrachtgevers voldoen. 3PL Dynamics automatiseert onze processen, waardoor wij deze beter en eenvoudiger kunnen monitoren. Bovendien hebben we de garantie van een up-to-date systeem met de nieuwste innovaties.“

Door toenemende eisen van zowel opdrachtgevers als Sluyter Logistics zelf werd de organisatie steeds vaker geconfronteerd met de beperkingen van het huidige WMS. Het bood nauwelijks mogelijkheden om processen te monitoren of data te ontsluiten. Met maatwerk en inzet van extra personeel was het alsnog mogelijk om aan de eisen te blijven voldoen, echter had dat weer een negatief effect op de efficiency. Daarnaast bleek uit interne analyses dat de oplossing dusdanig voor beperkingen zorgde, dat het invoeren van een nieuw WMS meer voordelen met zich mee zou brengen dan het upgraden van het huidige WMS.

De keuze viel daarbij op de branchestandaard van Boltrics. Daarmee geeft de logistiek dienstverlener zichzelf de mogelijkheid om de verschillende sites gefaseerd over te zetten naar één centraal platform, uniforme processen te introduceren en één bron van waarheid te creëren om op korte termijn nog beter inzicht krijgen in het reilen en zeilen van de organisatie.

Sluyter Logistics is met ruim 90 jaar ervaring een begrip geworden binnen de wereld van transport en logistiek. Met vestigingen in Assen, Tilburg, Rotterdam, Apeldoorn en Schiphol en een capaciteit van zo’n 25.000 palletplaatsen heeft Sluyter Logistics de mogelijkheid om haar opdrachtgevers te ondersteunen op het gebied van warehousing en value added logistics.