Van der Mark Transport is continu bezig met het verder ontwikkelen van de organisatie. Met een moderne vloot van vrachtwagens, innovatieve communicatieapparatuur en andere hightech hulpmiddelen levert VDM Transport sinds jaar en dag volledige service aan haar klanten. Van warehousing naar transport, naar financial services. Om deze trend door te zetten werd onlangs geïnvesteerd in 3PL Dynamics WMS van Boltrics.

Toekomstgericht de grenzen verleggen met technologie

Van der Mark Transport, een familiebedrijf pur sang, hecht ouderwets waarde aan service. Dit komt terug in de bedrijfsvoering: dichtbij de klant, persoonlijk en nakomen wat er beloofd wordt. Met een sterk team en de nieuwste techniek lukt het ze keer op keer deze belofte waar te maken. Toch merkte Van der Mark dat het vorige Warehouse Management Systeem niet meer voldeed aan de hoge eisen die het logistiek bedrijf zichzelf oplegt. Mede door het feit dat innovaties in IT elkaar steeds sneller opvolgen en opdrachtgevers verwachten dat daar zonder moeite aan voldaan kan worden. Een belangrijke eis had daarom betrekking tot data-integratie vanuit andere systemen. Het WMS van Boltrics, gebaseerd op Microsoft Dynamics, voldoet hier wel aan. Met DataHub, een platform voor het organiseren, beheren, delen, samenwerken en verwerken van gegevens, is er een EDI-interface ontwikkeld. Daarmee is het mogelijk geworden om gegevens automatisch te laten verwerken in het eigen systeem én dat van klanten. Zo sluit het boekhoudsysteem vanaf nu nauw aan op de logistieke processen in het warenhuis. Daarnaast is het voor Van der Mark een koud kunstje geworden om data uit het WMS eenvoudig te transformeren naar realtime dashboards en rapportages met Power BI. Zo kunnen ze heel eenvoudig zien wat de marge per opslag is, en op basis van trendlijnen een prognose maken welke activiteiten ze de komende periode kunnen verwachten.

Simon van der Mark: “Binnen deze sector moet je meegaan met de tijd en in de praktijk leidt dat tot automatisering. Hierbij is het noodzakelijk dat de kwaliteit van de dienstverlening niet in het geding komt. Processen moeten hierom nauw op elkaar aansluiten en met het WMS van Boltrics is dit gelukkig goed haalbaar. Daarnaast is het WMS van Boltrics in hybride vorm beschikbaar. Dat geeft ons de mogelijkheid om de oplossing eerst in Microsofts’ Cloud-omgeving onder te brengen, en op termijn wanneer dat wenselijk is om te zetten naar een on-premise installatie. Zo geeft Boltrics ons ook de tijd en ruimte om alles te optimaliseren.”

Over Van der Mark Transport

Van der Mark verzorgt de opslag en behandeling van goederen in de ruimste zin van het woord. Van één pallet tot de gehele productvoorraad. Van der Mark kan de volledige goederenstroom beheren, vanaf het moment van productie tot aan levering aan de ontvanger. Hierbij neemt men de gehele logistieke zorg uit handen. Na fabricage haalt Van der Mark producten af en zorgt voor de opslag en de fysieke distributie. De ervaren logistieke medewerkers werken met volledig geautomatiseerde systemen die altijd helder inzicht geven in de voorraad. Voor aanvullende logistieke dienstverlening zoals container handling, order picking, palletiseren, sorteren en labelen, ompakken en herverpakken, land- en klantspecifiek maken, Douane- en documentenafhandeling, voorraadbeheersing en invoicing, bent u bij Van der Mark aan het juiste adres. Men heeft alle disciplines onder een dak verzameld. Zo kan de klant zich volledig richten op haar kernactiviteiten en weet deze zich verzekerd van een betrouwbare partner voor haar totale logistiek. Voor meer informatie, bekijk de website.