Ede, 13 september 2017 – Melis Logistics investeert niet alleen graag in (de ontwikkeling van) haar mensen, maar ook in middelen die kunnen bijdragen aan de groei van het bedrijf. Zo hebben ze onlangs het wagenpark uitgebreid én zal dit in de komende maanden nogmaals gebeuren. De middelen gaan echter verder dan de vrachtwagens die men op de snelweg tegenkomt; de basis voor de groei en het succes ligt misschien wel ‘gewoon’ op kantoor.

Daar wordt met man en macht gewerkt om alle essentiële zaken op tijd rond te krijgen; van de planning van het transport tot de administratieve afhandeling. Om ook de laatste ontwikkelingen op deze gebieden op de voet te volgen, en graag zelfs een stap voor te zijn, sloeg Melis Logistics recentelijk de handen ineen met Boltrics. Dit bedrijf uit Ede levert het allernieuwste softwareplatform waarmee nagenoeg alle logistieke- en transportbranches kunnen worden bediend. Melis is recentelijk aan de slag gegaan met deze Warehouse Management Software (WMS), waarin alle denkbare bedrijfs- en logistieke processen zijn ondergebracht: van in-, uit- en opslag tot douane, orderpicking en facturatie.

Boltrics’ beloftes

De wetenschap dat logistieke dienstverleners onafhankelijk van elkaar het wiel proberen uit te vinden, inspireerde Boltrics tot de ontwikkeling van hét product waar de hele branche haar schouders onder zet. Een bewezen, state-of-the-art oplossing welke zij snel en daadkrachtig implementeren – zonder tijdrovend maatwerk: een innovatief softwaresysteem. Boltrics werkt vanuit vijf beloftes waarin de flexibiliteit van zowel het product als het bedrijf goed naar voren komt. Door een zeer uitgebreid pakket te leveren, is maatwerk in de meeste situaties overbodig. En mocht Melis een aanvullende functionaliteit wensen, dan is er zo een extra module toegevoegd. Datgene wat de klant wenst, kan geregeld worden; een visie die Melis graag met Boltrics deelt.

Implementatie bij Melis Logistics

Marwin Melis, Directeur Melis Logistics: “Met de oplevering van ons nieuwe bedrijfspand nabij, wordt er hard gebouwd aan Melis Logistics 2.0. Meer opslagruimte, meer mogelijkheden en nog veel meer prachtige kansen in het vooruitzicht. Onlangs realiseerden wij ons dat een gestructureerd softwarepakket met de uitbreiding van onze dienstverlening onvermijdelijk is. Zo is een groot warehouse natuurlijk schitterend, maar kent deze ook complexe kanten. Wij ontdekten Boltrics op het juiste moment. Net als wij, zijn zij toekomstgericht: altijd bezig met innoveren en het volgen van de laatste ontwikkelingen. Dit WMS sluit hier perfect op aan. Het softwaresysteem draait op het Microsoft platform wat continu geüpdatet wordt, waardoor de toekomst nooit te (snel) dichtbij komt.”

Met de implementatie van dit innovatieve softwaresysteem is Melis Logistics weer een stap verder in de ontwikkelingen, waardoor hun processen nóg gestroomlijnder kunnen verlopen. En daar plukken hun klanten weer de vruchten van.

Over Melis Logistics

Betrouwbaar en flexibel. Het zijn de kernwaarden van Melis Internationaal Transport. Met bijna honderd jaar aan ervaring zijn ze een volwaardige logistieke dienstverlener. Zowel in Nederland als in het buitenland. Sinds Melis Transport in 1918 werd opgericht, zijn zij met de tijd mee gegaan. Maar ook na bijna honderd jaar blijft een tevreden klant hun belangrijkste doel. Voor meer informatie kunt u terecht op de website van Melis Logistics via www.melislogistics.nl.