Om de communicatie met de Nederlandse douane verder te intensiveren en te verbeteren, is de Alliantie Douane Software (ADS) opgezet door een aantal softwareleveranciers die actief zijn op het gebied van douane en accijnzen. Een verbetering en versterking van die schakel is namelijk in het voordeel van alle partijen betrokken bij het grensoverschrijdende logistieke verkeer. Ook Boltrics is sinds kort aangesloten bij de Alliantie.

De Alliantie, onderdeel van het ODB-iT – het samenwerkingsverband Overleg Douane en Bedrijfsleven, overlegt en werkt samen met douane over strategische onderwerpen die bijdragen om kwalitatieve en volwaardige producten en diensten te leveren aan het bedrijfsleven. De Alliantie onderhoudt daarbij contacten met de douane en betrokken partijen via een onafhankelijke Vertegenwoordiger.

De aangesloten leveranciers zijn: ABM Data Systems, AEB, Beurtvaartadres, Descartes, Fiton, IHomer, Intris, Kewill, Langdon Systems, LSP Solutions, MIC Customs Solutions, SAP, Softpak, Stratech Software Solutions, Stream Software NV en Boltrics.

Klik hier voor meer informatie over de Alliantie >>