Brandstof prijzen veranderen om het minste of geringste. Een factor die uw logistieke business direct beïnvloedt. Vervolgens is het aan u om te zorgen dat deze veranderende kosten geen effect hebben op uw toch al krappe marges. Of, nog beter, om te zorgen dat uw prijzen altijd up-to-date zijn en u deze kunt doorberekenen aan uw klanten. Dát is waar Boltrics zogenoemde Advanced Fuel Clause functionaliteit komt kijken. Eerder deelden we al hoe u prijzen kon aanpassen in uw software. Maar met deze nieuwe functionaliteit kunt u nóg preciezer de fluctuerende brandstofkosten doorberekenen.

De geavanceerde brandstofclausule in 3PL Dynamics

Wat is het doel van deze Advanced Fuel Clause Surcharge functionaliteit? De impact van veranderende brandstofkosten ten opzichte van uw logistieke kosten flexibel beheren. Door vooraf een standaardprijs te definiëren en vrij te configureren regels in te richten, kunt u snel reageren wanneer de kosten veranderen. Hieronder een aantal scenario’s.

Scenario 1: Fuel price change method – Match

In bovenstaand voorbeeld wordt de brandstofprijs berekend op basis van de ‘Werkelijke ’brandstofprijs’. Om de nieuwe kosten te berekenen selecteert de gebruiker de datum voor welke de brandstofprijs geselecteerd moet worden.

Let op:

In dit voorbeeld is de berekeningsmethode ‘Last’ gebruikt. Wanneer u gebruik maakt van ‘First’ of ‘Price per date’ kunnen de kosten over een specifieke periode verschillen.

Scenario 2: Fuel price change method – Any

In het tweede voorbeeld wordt de berekeningsmethode ‘Any’ gebruikt. In dit geval wordt het percentage direct aangepast bij iedere verandering in brandstofprijs.

Scenario 3: Fuel price change method – Main fuel clause reference

Hierbij zijn de actuele brandstofprijzen en de ‘Main Fuel Clause’ gelijk aan scenario 1. Het resultaat wanneer de ‘Main Fuel Clause’ gespecificeerd is ziet u hieronder.

Scenario 4: vast percentage

Wanneer er geen bijzondere berekening of validatie nodig is, en de brandstofclausule dus bestaat uit een vast percentage, kunt u de methode ‘Fixed’ toepassen. Wanneer u deze gebruikt, wordt automatisch het veld ‘Fixed Percentage’ vrijgegeven. Hiermee past u een vast percentage toe op de toeslag. Andere velden of instellingen worden hiermee overschreven.

De 5 do’s en don’ts van een nieuwe TMS-oplossing

Bent u klaar om een nieuw Transport Management Systeem te kiezen? Wanneer u switcht van een ander TMS weet u hoe u uw processen automatiseert. Maar werkt u nu nog met Excel? Dán zal u meer moeite hebben met deze verandering. Welke stappen moet u ondernemen? En wat moet u vooral proberen te voorkomen? We helpen u op weg in ons whitepaper.

De getoonde configuratie en voorbeelden in dit bericht worden geleverd “AS IS”. Hieruit kunnen geen garanties en geen rechten worden ontleed. (Disclaimer)