De logistiek staat nooit stil. Nieuwe innovaties volgen elkaar in hoog tempo op. Het is essentieel om nieuwe functies snel te omarmen en te integreren in uw bedrijfsprocessen. Alleen dan kunt u de logistieke activiteiten van uw klanten effectief ondersteunen en uw concurrentievoordeel behouden. Bij Boltrics begrijpen we dit als geen ander. En daarom hebben meer dan 300 logistieke dienstverleners gekozen voor onze always up-to-date belofte. Onze belofte rust op het krachtige fundament van Microsoft Dynamics 365 Business Central. Een platform met de vertrouwde look & feel van Microsoft Office. En wij bouwen de logistieke functionaliteiten die u hard nodig hebt. Elke update van Microsoft verbetert niet alleen bestaande functionaliteiten, maar voegt ook tal van nieuwe functionaliteiten toe. Eén van deze nieuwe mogelijkheden is de Analysis Mode. Een functionaliteit die Microsoft heeft onthuld tijdens Directions4Partners in Lyon.

Wat is de analysefunctie?

Met de analysefunctie kunt u gegevens direct vanaf de lijstweergaven analyseren. Dit betekent dat u geen gedoe heeft met rapporten of het gebruik van andere toepassingen, zoals Excel. De analysefunctie biedt een interactieve en veelzijdige manier om gegevens te berekenen, samen te vatten en te onderzoeken. Voeg eenvoudig meerdere tabbladen toe voor verschillende taken of weergaven, zoals “Mijn klanten”, “Follow-up items” of “Verkoopstatistieken”. De analysefunctie is opgedeeld in vijf secties: gegevensgebied, overzichtsbalk, kolommen, analysefilters en tabbladen. In de volgende hoofdstukken worden deze secties verder toegelicht.

1. Gegevensgebied

Het gegevensgebied is waar de rijen en kolommen van de lijstpaginaquery worden weergegeven en de gegevens worden samengevat. Het biedt flexibiliteit bij het regelen van kolomlay-outs en een snelle manier om een overzicht van de gegevens te verkrijgen. Voor kolommen met numerieke waarden verschijnt de som van alle waarden in de laatste rij, tenzij u rijgroepen heeft ingesteld. In dat geval worden de sommen weergegeven als subtotaal voor de groepen.

2. Overzichtsbalk

Onderaan de pagina pronkt de overzichtsbalk. Hierin worden statistieken over de lijstpagina of query-gegevens getoond. Werkt u met kolommen waarvan de waarden kunnen worden opgeteld? Dan worden de gegevens onmiddellijk bijgewerkt!

Onderstaande tabel beschrijft de verschillende getallen die worden weergegeven in het totalengebied:

3. Kolommen

Duik in actie met het Kolommen-deelvenster – de drijvende kracht achter uw analyses! Samen met het venster Analysefilters vormt het een power-duo om uw inzichten vorm te geven. De kolommen worden gebruikt om de gegevens samen te vatten. Bepaal zelf welke kolommen de hoofdrol spelen in uw analyse!

4. Analysefilters

Gebruik de analysefilters en neem controle over de gegevens. Beperk de lijstitems tot de criteria door slimme kolomfilters in te stellen. Of u nu op zoek bent naar een specifieke klant of verkooporders boven een vastgesteld bedrag, u kunt het hier instellen. Om een filter in te stellen, selecteert u de kolom, kiest u de vergelijkingsbewerking uit de lijst (zoals Gelijk aan of Begint met) en voert u de waarde in.

5. Tabbladen

In de tabbladen kunt u verschillende configuraties (kolommen en analysefilters) op afzonderlijke tabbladen maken. Zie het als de tabbladen in uw webbrowser. Er is altijd minstens één tabblad: Analyse 1. Het toevoegen van tabbladen is handig om veelgebruikte analyseconfiguraties op een dataset op te slaan. U kunt bijvoorbeeld tabbladen hebben voor het analyseren van gegevens in de draaimodus. En andere tabbladen die filteren op een subset van rijen. Sommige tabbladen kunnen een gedetailleerde weergave met veel kolommen tonen en andere slechts een paar belangrijke kolommen.

Data als drijfveer van uw logistieke processen

Data is enorm belangrijk voor logistieke bedrijven. Het helpt uw logistieke processen naar een hoger niveau te tillen. En naast het gebruik van de analysefunctie zijn er nog vele andere manieren om uw data in uw voordeel te gebruiken. Ga direct aan de slag met uw data met behulp van de drie stappen uit onze whitepaper ‘Hoe u van uw bedrijf een data gedreven organisatie maakt’.