Chauffeurs die om moeten rijden of niet precies uit komen bij het los- of laadadres, omdat de adresgegevens in uw softwaresysteem onvolledig zijn of niet kloppen. Het zijn loze kilometers en kost extra tijd, wat ten kosten gaat van de efficiëntie van uw proces. Daarbij roept het frustratie op bij uw chauffeurs. Het is daarom van cruciaal belang om adressen zo compleet mogelijk vast te leggen in uw Transport Management Systeem. Extra aandacht besteden aan adressen die niet volledig bekend of juist zijn, is dan een must! Met behulp van PTV-services en 3PL Dynamics kunt u de geografische positie van een adres berekenen en heeft u in één oogopslag de kwaliteit van de adressen in beeld. Zo wordt uw data beter en uw dienstverlening preciezer én sneller. 

Coördinaten vastleggen op uw adressen

Maakt u gebruik van de PTV koppeling met 3PL Dynamics? Dan bent u bekent met het berekenen van coördinaten op basis van adresgegevens: op een adreskaart voert u het adres in, die stuurt u naar de PTV-services en u ontvangt de berekende coördinaten terug op de adreskaart. Deze coördinaten gebruikt uw TMS vervolgens om de meest efficiënte routes te plannen van uw ritten. Simpel!

Bepaal de kwaliteit van de geografische positie van uw adressen

Echter blijft het daar niet bij. Via dezelfde koppeling ontvangt 3PL Dynamics namelijk ook een ‘Geo Code Score’. Dit is een score die aantoont wat de kwaliteit is van het adres, weergegeven als een percentage. Met andere woorden, in uw TMS ziet u in hoeverre het ingevoerde adres matcht met de gevonden coördinaten. Tegelijkertijd wordt er een classificatie en detail level bepaald die samen met de score informatie bieden over de kwaliteit van de data. Van NOT_CLASSIFIED of LOW, tot EXACT of UNIQUE.

Geo Coding TMS

Direct actie bij slechte adresgegevens

Deze koppeling helpt u uw stamdata eenvoudig te verbeteren. Zo kunt u op het hoofdmenu (rollencentrum) een tegel instellen waarin alle adressen onder een bepaalde score worden weergegeven. Oftewel, alle adressen met een té lage kwaliteit. Dit geeft u dan direct de mogelijkheid om deze adresgegevens te controleren én te verbeteren.

Tip: via de instellingen van de indicatiestapel kunt u deze tegel automatisch een kleur geven wanneer er een bepaalde waarde bereikt is. Zo wordt de gebruiker extra geattendeerd op het feit dat er iets te controleren is.

Geo Coding PTV TMS

Ontdek de nieuwste TMS innovaties in ons live webinar

Wilt u weten hoe Geo Coding wordt toegepast in 3PL Dynamics? Of bent u benieuwd naar nog meer nieuwe TMS functionaliteiten? Meld u dan (gratis) aan voor ons TMS webinar op donderdag 26 oktober. Hierin delen we in een live demo de nieuwste mogelijkheden om uw transportactiviteiten te ondersteunen met Boltrics’ branchestandaard.