E-fulfilment is booming. Bedrijven kunnen het online snel maken. Maar ze kunnen ook net zo snel weer verdwijnen. De marges in de logistiek zijn klein en de kosten worden beperkt doorbelast aan de consument. Een consument kan eenvoudig overstappen naar een concurrent. En als u niet oppast, dan kan uw opdrachtgever dat ook doen. Dit betekent dat een integratietraject met uw opdrachtgever ook voor u als logistiek dienstverlener net iets anders is. Het is daarom van belang om snel te kunnen schakelen. Maak het niet te moeilijk en maak zeker niet te veel kosten. Out-of-the-box integraties zijn een must! Bij Boltrics bieden we Packaged Integrations aan voor onze eigen WMS, TMS en Freight Forwarding brancheoplossing. En natuurlijk blijven we trouw aan onze belofte om altijd up-to-date te zijn!

Over Packaged Integrations

Schakel vanaf nu zonder problemen zelfstandig een Packaged Integration in! Volg het stappenplan en de koppeling is succesvol. Implementeer de integratie in het proces en ga live! Er zijn een paar dingen over Packaged Integations waar je op moet letten:

1. Beperking

Packaged Integrations kunnen alleen bestaan op basis van beperkingen. Ze dienen een specifiek doel en ondersteunen een bepaalde manier van werken. Een pakket wordt aangeboden zoals het is. Niet alle denkbare scenario’s op een platform worden ondersteund door Packaged Integrations. Toevoegingen van standaard functionaliteiten zijn vaak mogelijk. Zorg er wel voor dat u rekening houdt met doorlooptijd.

2. Standaard gebruik

Packaged Integrations gaan uit van standaard gebruik van 3PL software en de standaard van de tegenpartij. Als uw proces (of dat van uw klant) afwijkt van de standaard, dan moet u daar eerst naar terug.

3. Stamgegevens

Stamgegevens moeten consistent zijn in beide systemen. Sommige stamgegevens kunnen via de koppeling worden ingelezen (denk aan klantitems), anderen kunnen worden aangepast (bijv. klantenkaart) of ingelezen met Packages for Configuration. Voor tabellen zoals grootboeknummers, eenheden en dragertypes, is toevoegen aan of wijzigen van bestaande waarden vaak geen optie. In dergelijke gevallen moet u de 3PL Dynamics Mapping Tabel gebruiken. 

De ontwikkeling van Packaged Integrations is vraaggestuurd. Als uw platformintegratie nog niet beschikbaar is, dan voegen we deze graag toe. Als uw platformpartij ingrijpende wijzigingen doorvoert, implementeren wij die namens de gezamenlijke gebruikers. Past uw integratie niet in zo’n verpakte vorm? Geen probleem! We bieden ook integraties op maat aan. Het principe van Packaged Integrations is niet beperkt tot webshopplatforms. Het geldt ook voor koeriersplatforms en boekhoudpakketten.

Het venijn zit in de details

Een kant-en-klare koppeling met een webshopplatform klinkt heel mooi. Vaak krijgen we de vraag: “Het is toch een kwestie van ‘een API opzetten’?”. De technische integratie is meestal niet het probleem. De implementatie maakt het ingewikkeld. Een kant-en-klare koppeling is geen op maat gemaakte toepassing voor uw situatie of die van uw klant. Het vereist standaardisatie, zoals:

– De webshop moet op een bepaalde manier worden ingericht en gebruikt

– De velden in uw WMS/TMS moeten gebruikt worden voor een bepaalde werkwijze.

Dit betekent dat u een duidelijk beeld moet hebben van uw eigen proces en het gebruik van de software. Maar ook dat uw klant op de hoogte is van de keuzes in het ontwerp van de webshop. Zo weet u precies welke integraties u nodig heeft wanneer u een melding moet activeren, en hoe vaak er gegevens opgehaald moeten worden.

Wat zijn de fijne kneepjes van e-fulfilment?

De wereld waarin we leven verschuift steeds meer naar een online omgeving. Dat geldt ook voor het aantal online aankopen. En naarmate het aantal online bestellingen toeneemt, stijgt ook de vraag naar bedrijven die e-fulfilment afhandelen. Het resultaat? Nieuwe kansen voor traditionele logistiek dienstverleners om hun activiteiten uit te breiden. Maar wat zijn de uitdagingen in deze nieuwe markt? En waar moet je op letten tijdens de overdracht? Je leest het in onze whitepaper.