Logistiek is continu in beweging. Letterlijk en figuurlijk. Rustig achteroverleunen zit er in deze branche niet bij. Het is continu schakelen en inspelen op de wensen van de markt. En dat kan alleen door nieuwe (IT) innovaties te adopteren en te integreren in het dagelijkse reilen en zeilen. Dat is één van de belangrijkste redenen waarom meer dan 300 logistieke dienstverleners kiezen voor Boltrics’ belofte: altijd up-to-date. Een belofte waarmee u altijd verzekerd bent van toegang tot de nieuwste logistieke functionaliteiten en modules. Nu, maar ook over vijf jaar. Zodat u uw processen effectief kunt stroomlijnen en zoveel mogelijk tijd kan besparen. Zo’n functie is onze nieuwe AI-functionaliteit, waarmee inkoopfacturen automatisch worden herkend. Deze functie wordt al dagelijks gebruikt door een aantal van onze klanten om leveranciersfacturen te herkennen. Maar óók door Boltrics zelf. Zo weten we uit eigenhand dat er heel veel tijdswinst valt te behalen.

Bespaar tijd, voorkom fouten. Herken inkoopfacturen automatisch met deze AI-gebaseerde functionaliteit

Hoe kunt u de nieuwe functie gebruiken? In 3PL Dynamics maken we op het gebied van AI gebruik van Microsoft Cognitive Services. Er zit natuurlijk een flinke dosis technologie achter, maar simpel gezegd sleept u facturen naar een map. Vanaf dat moment pakt de software het verder op en creëert op basis van de beschikbare input gestructureerde informatie. Het resultaat: 100% van de leveranciersnamen, 100% van de factuurnummers en 100% van het totaalbedrag. 3PL Dynamics verbindt deze informatie met de contractregel die verwijst naar het desbetreffende leveranciersnummer. Als er een match is op basis van het externe leveranciersnummer en het vermelde bedrag, verbindt de applicatie de contractregel met de factuur. Daarna krijgt de inkoopfactuur de status vrijgegeven. Vanaf dat moment kan de factuur in de volgende batch worden geboekt… én betaald worden. Een functionaliteit die al snel gemiddeld 5 minuten per factuur kan besparen. En zeker als u meerdere facturen moet doorlopen, kan dat al aardig optellen.

Vaarwel handmatige invoer

Met het automatisch herkennen van inkoopfacturen is een handmatige actie slechts sporadisch nodig. Bijvoorbeeld als de valuta verandert, de licentie moet worden uitgebreid of er informatie ontbreekt in de contractmodule. Zodra al deze zaken goed staan, wordt de status vrijgegeven en kan de factuur in de volgende batch worden geboekt en betaald.

Herken en verwerk inkomende documenten automatisch. Gewoon vanuit uw logistieke software

De opkomst van artificial intelligence (AI) is onvermijdelijk. Waar we een paar jaar geleden alleen maar konden gissen naar het praktische gebruik van AI, worden nu hele teksten geschreven met behulp van AI-programma’s zoals ChatGPT. En AI biedt ook oplossingen voor uw logistieke processen. Misschien niet door teksten te genereren, maar zeker wel door ze te herkennen. In deze (zelfgeschreven) blog delen we verschillende manieren waarop u AI succesvol kunt inzetten in uw logistieke operatie.