In de logistieke topsport is een vlekkeloze afstemming tussen het Warehouse Management Systeem (WMS) en het Transport Management Systeem (TMS) van cruciaal belang. Het verschil in inzicht tussen deze twee systemen kan zorgen voor vertraging en een onnodige achterstand in de logistieke etappe. Gelukkig is er nu een geïntegreerde oplossing voor het Boltrics WMS en TMS ontwikkeld die ervoor zorgt dat u minder handmatige acties hoeft uit te voeren. Deze oplossing is gericht tot de traceerbaarheid van ladingdragers. Maakt u gebruik van het Boltrics TMS i.c.m. een ander WMS? Dan is dit pareltje ook voor u beschikbaar via een integratie.

Traceerbaarheid van ladingdragers

Eén van de grootste uitdagingen in het transportproces is de traceerbaarheid waarborgen van individuele ladingdragers. Het stelt u in staat om de status van aflevering, manco registratie, schade registratie en opvolging op topsnelheid bij te houden. Vaak is het ook wenselijk om ladingdragers te groeperen op basis van eenheid of goederensoort, zoals ADR, Feed of Food. Hierdoor wordt het mogelijk om verschillende tariefberekeningen te gebruiken.

Warehouse en transport: verschil in inzicht

In het warehouse draait alles om het verzamelen en bundelen van klantartikelen op een individuele ladingdrager. Hier draait het om de sprint van het pickproces en de naadloze plaatsing van het artikel, inclusief de bijbehorende batch. Dit creëert een uitdagend verschil in inzicht tussen het warehouse en het transportproces. Vergelijkbaar met een peloton dat zich splitst tijdens een heuvelachtige etappe.

Integratie tussen WMS en TMS

Om deze uitdaging te overwinnen, is de integratie tussen het WMS en TMS geoptimaliseerd. Het is nu mogelijk om een uitslag moeiteloos te vertalen naar een duidelijke en gestroomlijnde transportorder. Ook als deze bestaat uit één of meerdere mixed pallets. Deze transportorder bevat goederenregels met bijbehorende individuele ladingdragers. Hierdoor wordt een efficiënte opvolging mogelijk en kan het peloton in volle vaart blijven koersen.

Hoe zetten we deze sprint naar efficiëntie in?

De vernieuwde integratie tussen WMS en TMS biedt verschillende mogelijkheden. Dit is afhankelijk van uw specifieke situatie. Als u WMS en TMS gebruikt, dan kunt u gebruikmaken van de nieuwe statusfunctie. Dit geeft u de mogelijkheid om de gewenste groepering van ladingdragers te creëren en in te stellen. Maakt u gebruik van een extern magazijn? Dan kunt u het nieuwe data-integratiebericht RCV-SHIPM-TO-ORDER inzetten als een explosieve sprint naar efficiëntie.

Aan de slag met dragergroepering

Bij beide opties is het essentieel dat er een groepering aangemaakt wordt. Dit kunt u bereiken door te zoeken naar ‘Transport Dragergroepering’. Vervolgens kunt u deze groepering als groeperingscode inrichten in de desbetreffende functie. Bijvoorbeeld, als u de ladingdragers in uw uitslag wilt groeperen op productcode en ladingdragersoort. En op basis daarvan goederenregels wilt genereren met die productcode als goederencode. Wilt u aan de slag met dragergroepering? Dan kunt u onderstaand voorbeeld gebruiken als inrichting voor de groeperingscode:

Het implementeren van de integratie tussen WMS en TMS is als een heroïsche sprint in de wielersport. Hiermee kunt u als logistiek dienstverlener het tempo opvoeren, de concurrentie achter u laten en een grote stap maken richting optimale efficiëntie. De traceerbaarheid en opvolging van ladingdragers en goederen worden met de snelheid van een professionele wielrenner gerealiseerd. Dus stap op de pedalen, zet een explosieve sprint in en ga voor goud in de logistiek!