Op Boltrics’ supportafdeling komen er in een jaar veel verschillende tickets binnen. Variërend van quick fixes tot complexe foutmeldingen, waar onze supportcollega’s het hoofd over breken. Natuurlijk hopen we dat u dit jaar weinig supportmeldingen hoefde in te sturen, maar soms ontkomt u hier niet aan. En daan helpen we u op support graag zo snel mogelijk weer op weg! Echter realiseert u zich misschien niet dat veel van uw supportvragen óók leven bij andere logistieke bedrijven. Daarom in deze blog hét antwoord op de meest gestelde supportvraag van 2022.

De #1 supportvraag van 2022

De vraag die dit jaarvaakst voorbij is gekomen is: ‘ik kan niet inloggen in 3PL Dynamics, wat moet ik doen?’ Goede vraag. Als u niet kunt inloggen, is het allereerst van belang dat u duidelijk aangeeft welke foutmelding u krijgt. Dit wijst namelijk meteen al naar de oorzaak van het probleem. Maar hoe lost u deze foutmelding dan zelf op? Hieronder nemen wij een aantal veelvoorkomende foutmeldingen bij het inloggen met u door. Hierbij gaan we ervan uit dat u de juiste gebruikersnaam en wachtwoord heeft ingevoerd!

‘Could not open the company’

Bij de foutmelding dat u het bedrijf niet kunt openen, is de gebruiker niet gemachtigd om het bedrijf te openen. Controleer of de gebruiker de juiste machtigingenset heeft op de Gebruikerskaart. Als de gebruiker alles mag zien in de applicatie, geeft u de gebruiker machtigingenset ‘SUPER’. U kunt ook een machtigingenset kopiëren van een gebruiker die wél kan inloggen.

Microsoft Dynamics

Een technisch probleem, een fout voorgedaan of een connectie probleem

Waarschijnlijk ben u een van de onderstaande drie foutmeldingen wel eens tegengekomen bij het inloggen. Maar geen paniek! Grote kans dat één van de onderstaande punten het probleem veroorzaakt.

  1. Is er een uitlevering gepland of een herstart van uw omgeving? Dan is uw omgeving voor een bepaalde tijd onbereikbaar. U zult na een paar minuten weer kunnen inloggen.
  2. Wordt er kopie van uw PROD naar RAPP (of andere sandbox-omgeving) gemaakt? Dan is de doelomgeving tijdelijk niet bereikbaar en is ook hier geduld de oplossing. U zult ieder moment weer kunnen inloggen.
  3. Voor on-premise klanten zit er bij deze melding maar één ding op: contacteer uw systeembeheerder.
  4. Gebeurt dit bij één specifieke gebruiker? Dan kan het zijn dat er een fout zit in de gepersonaliseerde pagina. Controleer dit bij de probleemoplosser via ‘gebruikersconfiguratie’.  Vergelijk ook de rol en browser met andere gebruikers die wél kunnen inloggen.
Error Business Central
Error Business Central
Error Business Central

Link naar 3PL Dynamics gewijzigd

Wanneer u een 404 error in beeld krijgt, verwijst de URL die u gebruikt niet naar uw 3PL Dynamics omgeving. Als de link naar uw Dynamics omgeving is veranderd, heeft u daarvan een link ontvangen in uw mailbox. Met de juiste link zou u dan ook geen foutmelding moeten krijgen bij het inloggen.

Note: Vanaf versie 21 verandert de link van uw Dynamics omgeving niet meer. En komt deze foutmelding dus niet meer voor.

Server Error Dynamics Business Central

‘U kunt niet worden aangemeld’

Ziet u onderstaande foutmelding? Dan is de gebruiker waarschijnlijk niet geactiveerd in uw omgeving. Activeer deze gebruiker onder ‘Gebruikers’. Of voeg een gastgebruiker toe via de admin portal van Microsoft.

De meest gestelde wedervraag van 2022
In deze blog helpen we u de meest voorkomende supportvraag van 2022 te voorkomen. Maar we willen natuurlijk ook graag de meest gestelde wedervraag van 2022 in het nieuwe jaar voor zijn. Dat is de vraag aan u om een goed scenario aan te leveren. De sleutel tot een blijvende oplossing. Voorkom deze wedervraag met behulp van onze eerdere blog voorkom datacorrecties met 5 tips voor een goed scenario en ben in no-time weer up-and-running.

Support nodig?

Komen uw keyusers er zelf niet uit? Dan kunt u natuurlijk rekenen op ondersteuning van ons supportteam. Schiet een ticket in of neem telefonisch contact op met onze collega’s en we helpen u graag weer onderweg. Heeft u vragen over hoe u support kunt benaderen? Mail dan naar marketing@boltrics.nl.