Logistiek dienstverlener Cornelissen Groep werkt sinds mei met Boltrics’ WMS in de cloud. Het nieuwe WMS speelt een belangrijke rol in de digitaliseringsstrategie van de logistiek ondernemer om de groeiende vraag naar pharma logistiek te ondersteunen.  

Verdeeld over drie locaties in de regio Nijmegen en één locatie in Amsterdam verzorgt Cornelissen Groep voor meer dan 25 bedrijven de opslag van pharma- en foodgerelateerde producten. En de vraag hiernaar zal naar verwachting alleen maar toenemen. Want de marktomvang voor farmaceutische logistiek zal wereldwijd in één jaar tijd naar verwachting met 9,6% groeien.

Groei vraagt technology-backed aanpak
Met die groei neemt ook de noodzaak toe aan traceability en het kunnen voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen en high-end EDI-integraties. Tegelijkertijd spelen technology-backed oplossingen een belangrijke rol binnen Cornelissen Groep om de efficiëntie te verbeteren en de kosten te beheersen.

Maar het vorige WMS kon steeds vaker niet voldoen aan de nieuwe eisen die werden gesteld. Daarnaast ontbrak het aan schaalbaarheid, flexibiliteit en een korte implementatietijd bij nieuwe klanten. Reden voor Cornelissen Groep om de selectie voor een nieuw WMS op te starten.

Naar een WMS dat kan meegroeien met de toekomstplannen, flexibiliteit biedt, voldoet aan alle technisch en functioneel gestelde eisen en mogelijkheden heeft voor diverse wensen. Nu en in de toekomst. Van pharma tot e-commerce. Van douanegoederen tot Value Added Logistics.

De keuze viel op het WMS van Boltrics. Omdat het out-of-the-box over alle benodigde functionaliteiten beschikt. Van ‘reguliere’ WMS-functionaliteiten tot specifieke workflows om bijvoorbeeld het proces rondom pharma logistiek van begin tot eind vast te kunnen leggen.

Leo Rouw, Manager ICT bij Cornelissen: “Na een implementatietraject van nog geen drie maanden zijn Cornelissen Logistics en Polar Special – beiden onderdeel van Cornelissen Groep – succesvol live gegaan met 3PL Dynamics; binnen scope, budget en planning. Met de op Microsoft gebaseerde schaalbare SaaS-oplossing met compleet nieuwe hardware, zelf ontwikkelde EDI-klantintegraties en volledig GxP gevalideerd, durven we vol vertrouwen te zeggen dat we klaar zijn voor de toekomst.”