Recent koos Kays Logistics ervoor om hun logistieke activiteiten te ondersteunen met een nieuw future-proof warehouse management systeem – 3PL Dynamics. De softwareoplossing, gebaseerd op Microsoft 365 Business Central en welke specifiek is ontwikkeld voor logistiek dienstverleners, helpt Kays Logistics hun productiviteit te verhogen en processen in het drukke warehouse te stroomlijnen.

Kays Logistics, uit Speke, Liverpool, helpt klanten met hun logistieke problemen in opslag en logistiek management. De afgelopen jaren is Kays Logistics flink gegroeid in verschillende sectoren en ondersteunen ze onder meer de gezondheidszorg, auto-industrie, detailhandel, ruimtevaart, voedselproductie, techniek en onderwijs.

Alle logistieke activiteiten in één systeem

Dagelijks houdt de logistiek dienstverlener zich bezig met een breed scala aan activiteiten. Denk aan het vervoeren van een groot volume aan orders, verwerken van inslagen, orders picken én packen, labelen en repacking. Al deze processen worden vanaf nu ondersteunt met de branche standaard van Boltrics, geïmplementeerd door Mercurius IT.

David Stott, Managing Director bij Kays Logistics vertelt: ‘Onze logistieke operatie is veel meer dan enkel het opslaan of vervoeren van artikelen. Deze basisactiviteiten zouden ondersteunt kunnen worden door elk WMS. Maar een systeem dat onze operatie van A tot Z kan ondersteunen, dat zijn er niet zo veel. Het nieuwe WMS geeft ons realtime inzicht in onze workload, minimaliseert voorraadverschillen dankzij verschillende telmethodes en ondersteunt onze VAL activiteiten. Daarbij kunnen we al onze financiële activiteiten onderbrengen in één systeem. Zonder te moeten schakelen tussen verschillende applicaties. Als groeiende logistiek dienstverlener, concludeerde we dat 3PL Dynamics dé complete software oplossing voor ons was.’

Een unieke relatie tussen Kays Medical en Kays Logistics

Logischerwijs heeft Kays Logistics een hechte relatie met het moederbedrijf Kays Medical. Beide bedrijven werken vanaf nu met een softwareoplossing ondersteunt door Mercurius IT.

Jay Tahasildar, Managing Director bij Mercurius IT: onze samenwerking met Boltrics, welke focust op de 3PL branche, samen met onze eigen Business Central ERP expertise in veel andere branches zorgen ervoor dat we waarde kunnen creëren voor zowel Kays Medical als Kays Logistics. Het resultaat? Twee projecten. Twee verschillende softwareoplossingen. Maar beide op het sterke fundament van Microsoft Dynamics Business Central.’

Ben Ludzker, CEO bij Kays Medical, vervolgt: ‘Met de nieuwe softwaresystemen hebben we de mogelijkheid om onze processen te stroomlijnen door de gehele organisatie. Dat geldt ook voor onze logistieke operatie. Van onze kernlevering van medische producten tot onze Arbo-voorziening en nu onze logistieke dienstverlening voor derden. We hebben nu een systeem om al deze complexe logistieke activiteiten te ondersteunen. Inclusief onze koel- en vriesoperatie, controle van meerdere batches/lots voor geneesmiddelen en beheer van de houdbaarheid van bederfelijke artikelen.’