In een tijd van snelle technologische ontwikkelingen kan uw software niet achterblijven. Als logistiek dienstverlener verwachten uw klanten dagelijks een topprestatie van u en uw collega’s. Dan is het noodzakelijk dat u beschikt over het juiste materiaal. Oftewel, up-to-date software. En dan is er maar één manier om dat te bereiken: updaten. De nieuwste versie van Microsoft Business Central staat al te kloppen op de deur. Bent u klaar om de nieuwste technologie te omarmen? In deze blog delen we de grootste veranderingen en alles wat u moet weten om succesvol live te gaan met de nieuwste versie van 3PL Dynamics.

E-mailauthenticatie

De meest ingrijpende verandering vindt plaats op het gebied van uw e-mailauthenticatie. In eerdere versies van Business Central was een SMTP connectie voldoende om succesvol e-mails te verzenden vanuit uw logistieke softwareoplossing. Echter stopt Microsoft met Office 365 basic authenticatie. Daarom verandert ook de e-mailauthenticatie in 3PL Dynamics en de manier waarop we met uw mailservers communiceren.

Azure AD App registratie

Vanaf Release Wave 1 2022 (v20) gebruikt 3PL Dynamics de Office 365 connectors van Business Central. Dit biedt een betere beveiliging van uw systemen. Maar deze verandering behoeft aanpassingen aan de Azure AD App registratie om dit toe te passen in uw processen. Hoe u dit stap voor stap zelf kunt instellen, leest u in onderstaande handleiding.

Download How to setup Email accounts for Dynamics 365 Business Central 2022 Release Wave 1 (v20)

Veranderingen voor Boltrics Cloud

Naast de veranderingen in e-mailauthenticatie moet u in de nieuwste versie van 3PL Dynamics ook rekening houden met een aantal andere veranderingen. Zo wijzigen vanaf versie 20 de IP-adressen. Het is belangrijk om deze nieuwe IP-adressen op te nemen in uw firewall. Zo voorkomt u fouten na de update.

Daarnaast komt de SQL toegang (Directive SQL toegang) te vervallen. Dit kan gevolgen hebben voor uw directe processen wanneer u werkt met Jet Reports of andere reporting tools die gebruik maken van directe SQL toegang. Om de veiligheid van uw systemen te kunnen blijven garanderen gaat dit over op webservices (API).

Veranderingen On-Prem

Heeft u 3PL Dynamics draaien op uw eigen servers? Dan is het mogelijk dat u nu nog werkt met Windows Active Directory. Echter gaat dit vanaf versie 20 (en hoger) over op Azure AD. Net zoals bij een cloudoplossing. Naast voordelen op het gebied van cyber security, zorgt dit ook voor meer mogelijkheden om te integreren met andere systemen. Zo is de aankomende OAuth 2 alleen maar te gebruiken met Azure AD. Daarnaast wordt vanaf versie 20 ook de Windows Server 2016 niet meer ondersteund voor on-prem installaties. 

Meer informatie over updates?

Wilt u meer weten over de updates naar versie 20 of hoger? Mail dan naar tslagter@boltrics.nl. Loopt u tijdens het testen van uw nieuwe versie alsnog tegen foutmeldingen aan? Neem dan contact op via het klantenportaal (Categorie: Support, Subcategorie: 09-TEST). Zo zorgen we samen voor een succesvolle update en bent u klaar voor de toekomst.