Als klant van Boltrics kunt u altijd gebruik maken van de meest recente Microsoft technologie en de nieuwste logistieke functionaliteiten in uw 3PL Dynamics oplossing. En hoewel u misschien niet staat te springen om een update, is dit wel dé voorwaarde om altijd up-to-date te zijn – ook nu. Momenteel zijn we bij Boltrics druk bezig om het gehele peloton succesvol over te zetten op de nieuwste versie van Microsoft Business Central. Rijdt u graag voorop in het peloton? Dan werkt u wellicht al met deze versie. Het is echter ook mogelijk dat u nog niet live bent of u het updateproces zelfs nog helemaal niet gestart bent. Om er voor te zorgen dat ook u succesvol de transitie naar de nieuwste versie kunt maken, leiden we u in deze blog door de vier fasen van updaten en hebben we een checklist voor u samengesteld. Waar moet u bijvoorbeeld op letten tijdens het testen? En welke instellingen moet u controleren voor u live gaat? Zo kunt u direct zelf aan de slag en voorkomt u de meest voorkomende foutmeldingen tijdens uw updateproces.

Fase 1: voorafgaand aan uw test update

In deze fase nadert de geplande update datum, zoals afgestemd met uw update coördinator, en wordt uw testomgeving opgeleverd. Zorg voordat u gaat testen dat u wegwijs bent in de nieuwe client. Bent u klaar om te testen? Dan vult u in uw huidige omgeving (bij ‘Gebruikers’) per gebruiker het veld ‘E-mailadres voor verificatie’ in. Dit is het e-mailadres van de gebruiker die bekend is binnen Azure Active Directory. Let op: dit laatste geldt alleen wanneer u gebruikt maakt van een Boltrics Cloud of Onpremise oplossing.

Fase 2: de testfase

In uw nieuwe testomgeving kunt u aan de slag met het testen van uw processen. Daarvoor moet u eerst uw profielen opnieuw configureren én exporteren. Door deze te exporteren kunt u ze na de update van uw productieomgeving eenvoudig importeren in uw live omgeving. Belangrijk in deze fase is ook dat u uw machtigingssets bijwerkt en uw e-mail nummerreeks invult in ‘Documentopslag instellingen’, als deze nog niet aanwezig zijn.

Printserver controleren

Daarbij dient u uw Printserver te controleren bij berichten met het berichtsoort SND-PDF en SND-ZPL. Eindigt de transport-locatie op ‘DIPOST’, dan moet deze vervangen worden door de nieuwe versie. Download hier alle instructies.

Scan Emulator installeren

Om gebruik te maken van de Telnet scan emulator moet de nieuwe Telnet proxy gedownload worden. Om foutmeldingen te voorkomen moet u na het correct installeren van de scan emulator, in het ‘.cmd’ bestand de juiste bestandslocatie plakken van de ‘telnetproxy.exe’.

In de nieuwste versie (vanaf v18) wordt een ‘.txt’ bestand gedownload. Pas na downloaden de bestandsextensie aan naar ‘.cmd’ om het bestand te kunnen openen.

Fase 3: voor de update van uw productieomgeving

U heeft, samen met uw collega’s, uw processen getest in de daarvoor bestemde omgeving en u staat aan de vooravond van de update van uw productieomgeving. Vul in deze fase voor alle actieve gebruikers het veld ‘E-mailadres voor verificatie’ in. Net als in fase één geeft u hier het e-mailadres aan dat bekend is binnen Azure Active Directory.

Fase 4: de livegang

De update is voltooid en nu is het aan u om ook de live omgeving klaar te maken voor uw dagelijkse processen. Dat begint bij het importeren van de profielen, die u in uw testomgeving opnieuw heeft aangemaakt. Vervolgens importeert u ook uw machtigingssets die u eerder bijgewerkt heeft en vult u opnieuw de e-mail nummerreeks in bij ‘Documentopslag instellingen’. Net als tijdens de testfase dient u de gebruiker printerselectie bij te werken, waar deze niet overgenomen wordt uit de testomgeving, en dient u de transportlocatie te controleren. Tot slot, zet u uw taakwachtrijposten op gereed en u voorkomt de meest voorkomende foutmeldingen.

Vink de checklist af

Bent u het overzicht even kwijt? En heeft u graag alle veel voorkomende foutmeldingen op een rij? Bekijk dan onze checklist en voorkom de meest voorkomende foutmeldingen in uw processen.

Meldingen naar aanleiding van het testen

Door de vier fasen op bovenstaande manier te doorlopen, heeft u de meest voorkomende foutmeldingen tijdens het updateproces getackeld. Het blijft echter mogelijk dat u tegen andere punten aanloopt of er toch niet helemaal uitkomt. Dit kan verschillen per klant en per update. Aandachtig testen blijft daarom belangrijk. Tijdens het testen kunt u eventuele meldingen insturen naar ons supportteam. Belangrijk hierbij is het volgende:

  • Stuur per melding één e-mail. Verzamel dus niet alle meldingen in één mail, maar stuur elke melding in een aparte e-mail;
  • Gebruikt ‘TEST update [korte omschrijving]’ als onderwerp van uw melding;
  • Voeg de link van de Business Central pagina toe, waar u op dat moment in zit. Hierop bevindt zich de bedrijfsnaam en het pagina nummer;
  • Voeg een print screen van het gehele scherm toe, inclusief datum en tijd;
  • Zorg voor een reproduceerbaar scenario.

Let op: de volgende authenticaties worden niet meer ondersteund na de update (in combinatie met de Web Service verbindingen (Soap)):
1. Windows Authenticatie
2. TLS 1.0 en 1.1.
Controleer met uw externe partners of hier wijzigingen voor nodig zijn binnen de applicatie.