Aankomend voorjaar starten de updates naar de gloednieuwe versie van Business Central. Wat verandert er met deze update en minstens belangrijk: hoe ziet de nieuwe interface eruit?

De “nieuwe” webclient

Een webclient van Microsoft Dynamics is niets nieuws. Al sinds 2012, bij het uitbrengen van NAV 2013, was er sprake van een ingebouwde webclient. Microsoft heeft sindsdien de tijd gebruikt om de webclient te optimaliseren en zich klaar te maken voor deze definitieve overgang naar de cloud. Met nieuwe features, een makkelijker proces om updates uit te voeren en een gebruiksvriendelijke look-and-feel lijkt de webclient langzaam de harten te winnen van de gebruikers ten opzichte van de windowsclient. Daar komt bij dat al onze werkzaamheden verschuiven naar een mobiele en flexibele omgeving.  Een dagje thuis werken, geen probleem. Onderweg even snel een inkooporder checken, natuurlijk! En daar moeten dan wel de middelen voor zijn. Nu dat kan is het logisch dat Microsoft juist nu kiest voor deze transitie.

Gebruiksvriendelijke look-and-feel

Voor de gebruikers die al jaren met NAV werken zal de nieuwe Business Central webclient wel even wennen zijn. Maar ook zij zullen meteen zien dat de look-and-feel van de webclient een stuk rustiger, overzichtelijker en gebruiksvriendelijker is.

Benieuwd hoe de nieuwe webclient eruitziet? We hebben een aantal handige features voor u uitgelicht. Bekijk hoe u extra velden, tabbladen of functies toevoegt of bekijk hoe u uw scherm personaliseert en bijvoorbeeld kolombreedtes aanpast.

Nieuwe Features

Met de update zijn er naast een nieuwe look-and-feel ook veel nieuwe features bijgekomen die in de eerdere versies niet werden ondersteund.

Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om in meerdere tabbladen tegelijkertijd te werken en kunt u zelf velden toevoegen.

Daarnaast kunt u het rolcentrum zelf personaliseren.

U kunt de webclient ook personaliseren door bijvoorbeeld de kolombreedte aan te passen.

 Verder is het mogelijk om de pagina te inspecteren door “onderwater te gaan”.

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van de nieuwe release? Blijf op de hoogte van de laatste functionaliteiten via onze blog.