Naarmate uw bedrijf groeit, neemt ook de complexiteit van uw processen toe en worden er meer eisen gesteld aan uw tijd en resources. Daarnaast verwachten uw klanten steeds meer. Omgaan met de toenemende eisen hoeft niet direct een groter budget en meer personeelsbestand te betekenen.

Met de komst van cloud is de manier waarop kleine en middelgrote bedrijven zaken doen veranderd doordat ze makkelijker om kunnen gaan met groeiuitdagingen. Nu denkt u misschien dat cloud op de lange termijn duurder is. Maar als u kijkt naar de ‘total cost of usage’, dus de totale kosten voor aanschaf én onderhoud van een on-premise oplossing, dan blijkt dat de investering voor een cloud oplossing niet duurder hoeft te zijn.

Online bent u vast en zeker weleens de “on-premise versus cloud ijsberg” tegengekomen die op een visuele manier het verschil in kosten tussen de twee soorten oplossingen weet te tonen. Kort samengevat: bij de on-premise variant ziet u dat de initiële kosten voor aanschaf en jaarlijkse licentie boven het ‘water’ uitsteken. Maar vallen additionele kosten voor bijvoorbeeld (hardware) onderhoud, eventuele downtime en doorlopende IT-beheerkosten buiten beeld. Bij een cloud oplossing daarentegen weet u op voorhand wat de kosten zijn. Daarbij is het IT-beheer bij de maandelijkse prijs inbegrepen, worden updates automatisch uitgevoerd en hoeft u zich geen zorgen meer te maken over de data & performance. Uw IT-afdeling hoeft het systeem alleen nog maar functioneel te beheren.

De voordelen op een rij:

 • Werk slimmer, niet harder.
  De cloud biedt u de mogelijkheid om op een andere, efficiëntere manier te werken. Zo heeft u 24/7, device onafhankelijk toegang tot data en inzicht die uw klanteninteracties kunnen verbeteren. Met een bedrijfsmanagement systeem kunnen processen, zoals het invoeren van orders en het verwerken van facturatie, worden geautomatiseerd om uw team vrij te maken zich te focussen op andere taken. Zo kunt u meer werk verrichten met dezelfde hoeveelheid mensen.
 • Voorkom investeringen vooraf en reduceer bedrijfskosten.
  In plaats van te investeren in servers, software en diensten, biedt de cloud een “pay-as-you-go” model die u kunt opschalen wanneer uw organisatie groeit. De cloud-based bedrijfsoplossingen van Boltrics geven u de capaciteit van een grote logistieke onderneming, inclusief betrouwbare prestaties, enterprise-grade security en weinig onderhoud. Zonder de noodzaak van grote investeringen.
 • Transformeer uw bedrijf.
  Transformeer IT van een zorgenkindje tot een flexibele, betaalbare driver van innovatie. Als groeiende onderneming heeft u met cloud de tools in handen om operationele processen te automatiseren en een (meer) gepersonaliseerde klantenervaringen te bieden. Met de flexibiliteit van de cloud kunt u uw bedrijfsoplossing snel en met minimale voorafgaande kosten op- en afschalen.
 • Eén vast aanspreekpunt.
  Cloud biedt het voordeel dat u zowel voor het systeem- als applicatiebeheer één aanspreekpunt heeft. Neem bijvoorbeeld het beheer van uw SQL-databaseomgeving. Bij een on-premise omgeving ligt het beheer hiervan bij uw (externe) systeembeheerder, maar ontbreekt de kennis en expertise rondom dit onderwerp. Met als gevolg dat de performance afneemt en onduidelijkheid ontstaat waar de performance issues vandaan komen. Ligt dit bij de systeembeheerder of bij uw softwareleverancier? Bij cloud neemt u deze onzekerheid weg, doordat het IT-beheer bij één partij is belegd.

Klaar voor de cloud?

Met flexibele, schaalbare technologie die uw logistieke en operationele processen vereenvoudigen en u helpen efficiënter te werken, heeft u wat u nodig heeft om een grotere impact te maken met de middelen die u al heeft.

Wanneer kunt u het beste kiezen voor een on-premise- of cloud oplossing?

Heeft u een uitstekend server park staan en een sterke IT-afdeling, dan verdient een on-premise mogelijk de voorkeur. Wanneer (in de toekomst) het serverpark verouderd is of u het IT-beheer wilt uitbesteden, dan is het altijd mogelijk om te switchen van on-premise naar cloud. Of u nu kiest voor on-premise of cloud, Boltrics begeleidt u graag tijdens deze transitie. Ontdek wat Nekovri- of 3PL Dynamics – nu én in de toekomst – voor uw bedrijf kan betekenen.