VCK Logistics Airfreight beheert sinds mei 2016 het gehele traject van luchtvracht, van verzender tot ontvanger, met de Freight Forwarding software (FMS) van Boltrics. VCK Logistics Airfreight neemt daarmee als eerste organisatie de Airfreight oplossing van Boltrics in gebruik.

VCK Logistics Airfreight

VCK Logistics Airfreight, een internationaal opererende een vooraanstaande logistiek dienstverlener, organiseert vanuit haar hoofdkantoor op Schiphol alle soorten luchtvrachtzendingen over de hele wereld, van general cargo tot zeer complex. Het is daarbij voor VCK Logistics Airfreight van belang dat alle processtappen gemonitord kunnen worden en de douane wordt voorzien van de benodigde import- en exportinformatie om de goederen over de grens te krijgen. Om dit te kunnen bewerkstelligen zochten ze naar een krachtige FMS-oplossing die hen hierin optimaal kan ondersteunen. De keuze viel op Boltrics.

Eric Aarsen, Managing Director bij VCK Logistics Airfreight: “Wij hebben gekozen voor de op Microsoft Dynamics gebaseerde oplossing van Boltrics, omdat hierin de allernieuwste technologie gebruikt wordt. Hiermee kunnen we eenvoudig interfaces met andere partijen realiseren en zijn we in staat onze airfreight specifieke processen te ondersteunen. Maar ook de gekoppelde warehouse activiteiten via RF-scanners, eventueel wegtransport en de complete financiële administratie. Ofwel al onze activiteiten zijn nu ondergebracht in één softwareoplossing waardoor alles geïntegreerd is, data slechts één keer ingevoerd wordt en onze managementinformatie eenvoudig een totaalbeeld geeft van al onze activiteiten. Een belangrijke additionele waarde is dat de oplossing is gebouwd binnen de standaard Navision technologie, dus zonder maatwerk, waardoor we altijd naadloos mee kunnen met upgrades en in de toekomst dus geen last meer hebben van het probleem van verouderde legacy software.”

Jan Bolks, Algemeen Directeur bij Boltrics: “Samen met VCK hebben we de Forwarding module van onze oplossing enorm uitgebreid. Denk hierbij aan functionaliteiten zoals import- en exportdocumenten en ondersteuning van diverse soorten (e-)airwaybills (Master, House en Back2Back). Om de kans op fouten te verkleinen, biedt onze FMS-oplossing een AWB-template die voldoet aan de IATA-bepalingen. Daarnaast zijn er een groot aantal koppelingen gerealiseerd met onder andere OAG, Cargo Guide, de EU database (RAKC) en ECB. Daarnaast worden IATA-Cass nota’s automatisch ingelezen. Het is tijdens zending afhandeling direct duidelijk wat de beschikbare vluchten zijn, worden de bijbehorende kosten getoond en wordt de mogelijkheid geboden om één vluchtreservering of een hele set van vluchtreserveringen aan te maken. Verder is de reeds bestaande interface met Cargonaut (DGVS) uitgebreid met een groot aantal interfaces, waaronder de complete douane aangiftestromen in AGS. Daarmee doet VCK Logistics Airfreight geautomatiseerd aangifte, worden de benodigde documenten automatisch gegenereerd en hebben ze altijd inzicht in het douaneproces.”

De Forwarding software van Boltrics

De Forwarding software van Boltrics is een complete softwareoplossing voor het afhandelen van luchtvracht, zeevracht, wegtransport en douane-activiteiten: u handelt het in- en verkopen van transportdiensten (forwarding/expediteurs) administratief af. Van de planning tot en met de facturatie. En van een enkele transportorder tot complete groupage opdrachten, waarbij u altijd inzicht heeft in uw prestaties. Lees meer >>