Een krachtig Transport Management Systeem helpt u uw activiteiten zo efficiënt mogelijk uit te voeren. Zo helpt een TMS u bij het optimaliseren van routes, vergelijken van verschillende charterprijzen of automatisch delen van informatie met uw klanten. Maar hoe goed uw TMS ook is, uw medewerkers en planners hebben nog altijd een essentiële rol in het stroomlijnen van uw transportactiviteiten. Snel schakelen, spoedopdrachten tussendoor plannen en adequaat handelen bij onregelmatigheden. Dát is de kracht van uw medewerkers. En het is juist deze synergie tussen menselijke kwaliteiten en uw logistieke software die uw operatie naar een hoger niveau tilt.

Grafische planning in uw TMS

Eén van de functionaliteiten die deze samenwerking tussen mens en IT versterkt is een grafisch planbord in het TMS. Hiermee hebben uw planners een gebruikersvriendelijke visuele weergave van de ritten en bijbehorende resources. Per rit is de route op de kaart te zien. Daarbij kunnen planners direct adressen toevoegen als stop of verschillende adressen combineren tot een nieuwe rit. En zien zij direct een overzicht de totale hoeveelheid laadmeters op de route. Kortom, u heeft alle beoogde informatie in één oogopslag bij de hand.

Visuele planning in beeld

Net als de overige functionaliteiten in Boltrics’ logistieke software, is het visuele planscherm flexibel te configureren. Zo bepaalt u zelf welken velden u toont of kiest u bijvoorbeeld kleuren om verschillende type adressen te onderscheiden. Maar gebruikers kunnen de diverse onderdelen ook zelf groter en kleiner maken, of filters leggen op de adressen getoond op de kaart. Nét waar zij op dat moment op willen focussen. Daarbij schakelen zij in no-time tussen de kaartweergave van de route en beschikbare resources om trucks, trailers en chauffeurs toe te wijzen. Benieuwd hoe dit eruit ziet? Hieronder ziet u een voorproefje van de grafische planning.

Het transportproces van order tot facturatie

Boltrics’ visuele planscherm is slechts één van de functionaliteiten in het TMS, die uw transportopdrachten helpen stroomlijnen. Bent u benieuwd naar het hele planproces? Meld u dan aan voor het gratis live webinar op donderdag 4 juli, om 10.00 uur. Hierin delen we in 45 minuten hoe met het TMS uw transportproces van A tot Z ondersteunt. Inclusief de nieuwste functionaliteiten.