In een tijd waarin steeds complexere IT-systemen uw dagelijkse logistieke processen ondersteunen, wordt het zelf voorzien in hosting steeds uitdagender. De kosten voor het hosten van uw softwareoplossingen op uw eigen servers rijzen de pan uit. Om nog maar te zwijgen over de kennis die u moet hebben over het beheer, de maatregelen die u moet nemen om de veiligheid van systemen te garanderen én de gevolgen voor uw operatie bij eventuele calamiteiten. De vraag is daarom ook niet meer ‘of’ u overstapt op de SaaS, maar ‘wanneer’.

Wapen uzelf tegen cybercriminaliteit

Microsoft is voor Dynamics 365 Business Central iso 27001 gecertificeerd. Dit is de meest vooraanstaande certificering voor dataveiligheid, betrouwbaarheid en beschikbaarheid. Wanneer u ervoor kiest om uw logistieke software in de Microsoft Cloud te hosten (SaaS), profiteert u standaard van deze en alle andere bijbehorende securityvoordelen.

Up-to-date software als belangrijke schakel

Up-to-date zijn is van ongekend belang om uw omgevingen te beveiligen tegen cybercriminaliteit. Dat geldt voor uw software, maar ook voor uw hardware. In ieder hoekje van uw IT-landschap moeten de systemen up-to-date zijn om niet alsnog een ingang open te laten voor hackers en andere kwaadwillenden.

Daarbij moet niet alleen het technische aspect mee gaan met de tijd, ook uw inrichting moet voldoen aan de laatste standaarden. Denk aan authenticatie methoden, encryptie methoden, hardening van de firewalls, virusscanning… en ga zo maar door. Heeft u de mensen en kennis in huis om dit bij te houden?

Beperk risico’s

Een cyberaanval blijft altijd op de loer liggen – hoe goed uw beveiliging ook is. Daarom is het ook belangrijk om na te denken over een plan wanneer uw operatie tóch onverhoopt getroffen wordt. Kunt u bijvoorbeeld ieder moment een back-up herstellen van uw systemen? Hoe snel zijn uw systemen weer up-and-running? Hoe kwetsbaar zijn andere systemen wanneer in uw netwerk één applicatie gecompromitteerd is?

Microsoft zorgt ervoor dat in de SaaS backups beschikbaar zijn die tot op de minuut te herstellen zijn. Doordat Microsoft aan de ISO 27001 standaard voldoet staan zij garant dat er tijdens bedrijfsonderbreking, uitval van sytemen, applicaties en opslag, data verlies en inbraak een back-up herstelt kan worden naar een operationeel systeem. Bovendien is de SQL-, applicatie- en webserveromgeving redundant uitgevoerd, wat het risico op downtime nihil maakt.

Flexibel inspelen op kosten en personeel

Cybercrime is niet de enige uitdaging waar uw logistieke operatie rekening mee moet houden. Ook de personeelstekorten zullen blijven toenemen en kosten voor arbeid en energie zullen blijven fluctueren. De vraag is dan ook, hoe gaat u hiermee om? Een bijkomend voordeel van uw logistieke software in de SaaS hosten is dat u eenvoudig maandelijks gebruikers op- of afschaalt. Wilt u een maand minder kosten maken omdat uw operatie een rustige periode ingaat? Of is er een piek in uw logistieke activiteiten en wilt u nieuwe gebruikers toevoegen? Dan past u dit in no-time aan.

Cloud Software Logistics

Migreren van On-premise naar de SaaS

Is uw operatie klaar voor de stap? We helpen u graag op weg! Zo delen we in deze blog welke instellingen uw key-users moeten doen bij de migratie naar de Microsoft Cloud.