Americold behoort tot de grootste koelopslag- en logistieke bedrijven ter wereld. Gevestigd in het hart van de haven van Valencia, beschikt Americold over de enige koelopslagfaciliteit in de omgeving. Om hun magazijnactiviteiten te optimaliseren, hebben zij gekozen voor Boltrics’ WMS.

Met meer dan 240 vestigingen wereldwijd biedt Americold haar klanten een compleet aanbod aan logistieke diensten. Hieronder vallen overslag, opslag, containervervoer, douaneafhandeling, inspectie, sorteren en ompakken. Bovendien breiden ze hun logistieke mogelijkheden uit in heel Europa om hun klanten nog beter van dienst te zijn en hun groeiplannen te realiseren. Americold is ervan overtuigd dat IT een cruciale rol speelt bij het verwezenlijken van deze doelen.

Hoe EDI- en procesoptimalisatie Americold Valencia transformeerden

Voor Americold Valencia was de naadloze afhandeling van EDI-berichten een van de meest ingrijpende veranderingen. Dit heeft een revolutie teweeggebracht in hun communicatie met de douane en andere instanties. Het zorgt voor geautomatiseerde communicatie, snelle reacties en goedkeuringen voor het verzendproces. Om ervoor te zorgen dat de dagelijkse operaties zonder problemen verlopen, zijn de scanschermen opnieuw ontworpen en verfijnd. Hierdoor kan Americold de vereiste controles uitvoeren bij elke stap van binnenkomst, opslag en uitslag. Daarnaast is het cross-dockproces aangepast en is er een extra sectie toegevoegd voor meer flexibiliteit in het beheer van informatie.

Van handmatige taken naar geautomatiseerde processen

Americold heeft rapportages geïntroduceerd en een softwareoplossing geïmplementeerd om hun magazijnbeheer te moderniseren en te automatiseren. In nauwe samenwerking met de klant hebben ze het systeem geconfigureerd om dagelijkse taken te automatiseren, menselijke interactie te verminderen en administratieve processen te stroomlijnen. Dit omvat geautomatiseerde e-mail- en EDI-berichten, aangepaste scanschermen voor verbeterde zichtbaarheid en efficiëntie, en integratie met een factureringssysteem voor naadloze facturering.

In de tweede fase heeft Americold de automatisering verder verbeterd door een configuratie te implementeren voor volledige inkomende processen met SSCC-labels, samen met een aangepast orderpicksysteem dat is afgestemd op de customer flow. Er zijn op maat gemaakte scanschermen, functies en ordertypes ontwikkeld om aan specifieke behoeften te voldoen en een uitstekende werking van het magazijn te waarborgen.

Bovendien heeft Americold een webportaal geïmplementeerd om de inventaris te controleren en bestellingen te plaatsen, waardoor een allesomvattende oplossing voor efficiënt magazijnbeheer wordt geboden. Deze samenwerking tussen Americold en haar klanten laat zien dat ze streven naar innovatie en uitmuntendheid in logistiek.