Niets is vervelender dat tijdens uw werk opgehouden worden door een traag systeem. Gelukkig werken Microsoft en Boltrics continu aan het bieden van de beste performance, zodat u zonder vertraging uw logistieke processen kunt ondersteunen. Maar wist u dat u zélf ook stappen kunt zetten om de performance van uw systemen te optimaliseren? In deze blog delen we meer inzicht in hoe performance problemen kunnen ontstaan en hoe u deze vooraf al kunt tackelen.

Tóch performance problemen in uw software?

Ondanks de sterke technische basis van 3PL Dynamics, kan uw logistieke software oplossing op den duur trager gaan werken. Dat is vervelend. Vaak wordt dit veroorzaakt door additionele inrichting en data die gedurende een langere periode er beetje bij beetje is ingeslopen. Tot op het punt dat uw het écht merkt. We stuiten hier vaak op een van de volgende twee oorzaken: té grote datasets en slechte filters op een dataset.

In een eerdere blog lieten we al zien hoe u grote datasets kunt opschonen. Daarom duiken we in deze blog in de tweede oorzaak en helpen we u uw filters op een juiste manier op te zetten.

Scanschermfuncties filteren op documentsoort

In 3PL Dynamics kunt u op uw functies een filter toevoegen op het documentsoort (DOCTYPE). Bijvoorbeeld op inslag (1), uitslag (2), hevelen (3), verplaatsing (4) of een van de andere processen in uw software. Functies voorzien van deze filters geeft uw systeem een enorme performance boost.  In onderstaande video laten we zien hoe u deze functies herkent en eenvoudig het filter toevoegt.

Tip: achterhaal welk cijfer zich vertaald tot uw in- of uitslagproces door de documentregeltabel te filteren op documentsoort. Dit doet u door het filter te openen op documentsoort. Hier staat ‘Inslag’ bovenaan, wat betekent dat inslag gelijk is aan ‘1’, gevolgd door ‘Uitslag’ (‘2’). Ook voor andere tabellen kunt u op deze manier het juiste cijfer achterhalen.

Uitzonderingen in uw scanfuncties

Er zijn twee functies die op een andere manier werken, maar zeker niet minder belangrijk zijn: nr. 111 en nr. 112. Ook de performance van deze functies optimaliseren? Dan zijn deze als volgt opgebouwd.

  1. Het tabelnummer, in dit geval dus de 11154660.
  2. De numerieke waarde van de kolom waar we op filteren binnen de tabel. (In dit geval altijd 1). Dit veld kunt u altijd vinden via de pagina inspectie op de betreffende pagina. (zie afbeelding hiernaast, “Ctrl+Shift+F1”)
  3. De documentsoort waar we op filteren.

Versnel uw functiesets & statussjablonen

Klaar voor de volgende stap? Naast de functies in uw scanschermen kunt u op eenzelfde wijze de functiesets in uw statussjablonen updaten. Vanuit het statussjabloon klikt u dan naar de ‘gekoppelde processen’ op het sjabloon.

Wanneer u het filter ‘status’ verwijderd en het filter documentsoort ingesteld op ‘functieset’, ziet u alle functies die in dit sjabloon aanwezig zijn.

Nu kunt u dezelfde stappen uitvoeren als bij de scanfuncties. Let echter wel op dat functiesets aan elkaar geschakeld kunnen zijn. U moet daarom iedere functieset openen om te kijken of er geen set in de functieset zit. Of, hoover met uw muis boven de functieset om het als tekst te zien:

Duik achter de schermen van uw scanners

Weten hoe uw scanschermen in elkaar zitten? Duik in uw scanschermen met behulp van de onze blog: ‘Een kijkje achter de schermen: hoe zijn uw scanschermen opgebouwd?’