De veiligheid van bederfbare producten is een belangrijk aandachtspunt in de transport en logistiek van versproduct. Wat maakt dat bij het exporteren hiervan vaak een wirwar aan regels is verbonden. Naast alle controles die u als logistiek dienstverlener moet uitvoeren, zijn hier ook specifieke (product gerelateerde) certificaten aan verbonden. De nieuwste DataHub integratie helpt u hierbij.

In deze blog zoomen we in op de integratie met de PPECB (Perishable Products Export Control Board) in Zuid-Afrika, die producten inspecteert en certificeert voor deze op weg gaan over de landsgrenzen. Dat gebeurt in combinatie met eCert – een elektronisch certificeringsplatform van diverse organisaties actief in de landbouw, voedselproductie en logistieke sector.

Van inslag tot uitslag

Om zowel het inslag als uitslag proces te stroomlijnen, zijn er nieuwe berichtsoorten aangemaakt in 3PL Dynamics welke standaard zijn voor het werken met Citrus in Zuid-Afrika. Wanneer een pallet wordt ontvangen met deze data, wordt er automatisch een bericht gestuurd naar de PhytClean API. Wanneer de juiste certificaten vervolgens ontbreken of zijn verlopen, wordt er via 3PL Dynamics automatisch een verzoek ingediend via de PPECB API. Wanneer de PPECB inspecteur de inslag opnieuw heeft geïnspecteerd, wordt dit automatisch geüpdatet. Op de achtergrond update de PPECB de nieuwe gegevens ook in de TUM API. 

Bij uitslag wordt er middels eenzelfde integratie via de eCert API gecontroleerd of de pallet voldoet aan de export verplichtingen van de bestemming. Tot slot wordt alle informatie verzonden naar de TUM API om de pallet verder te kunnen traceren.

Hoe werkt het in de praktijk?

De PPECB inspectie integratie bestaat uit de volgende onderdelen:

 • Verzoek en taakwachtrij functies
  Van het verzoek voor inspecties tot het ophalen van resultaten, de integratie zorgt voor een gestroomlijnde communicatie tussen de betrokken partijen.
 • Updates en inzendingen
  Berichten met betrekking tot de inspecties worden direct geüpdatet en ingezonden, waardoor u te allen tijde over realtime status updates beschikt
 • Inspectie management
  Dankzij de integratie voert het systeem automatisch checks uit om regelgevingen te controleren.

Integratie van de eCert modules

DataHub integreert met de PhytClean API. Hiermee communiceren we de volgende data:

 • Fytosanitaire status management
  De PhytClean API beheert de fytosanitaire status van Citrus producten, waaronder opslag en conditionele data.
 • Logging
  Automatische berichten worden opgeslagen via de kwaliteitskenmerken op de dragerinhoud, waardoor u altijd over de juiste documentatie beschikt.

TUM API:

De TUM API (Tracking Unit Management) volgt de locatie, temperatuur en status van alle producten op pallet niveau. Hiermee heeft uw operatie inzicht hoe de producten te behandelen en de bijbehorende condities.

Wat zijn de voordelen?

Naast het technische verhaal, wilt u natuurlijk weten: ‘wat zijn de voordelen voor mijn operatie?’. En terecht! We zetten er drie op een rijtje:

 • Efficiëntie
  Door dit proces te automatiseren, vermindert u de benodigde manuele handelingen van uw collega’s. Dit zorgt voor een efficiëntere en snellere certificeringsprocedure.
 • Nauwkeurigheid Realtime data uitwisseling verminderd de kans op fouten, waardoor u een kloppende documentatie kunt overhandigen.
 • Traceerbaarheid
  Dankzij de toegevoegde traceermogelijkheden kunnen betrokken partijen de producten traceren van herkomst tot bestemming. U weet altijd waar de goederen zijn of zijn geweest.

De voordelen van Packaged Integrations

Een integratievraagstuk kan uitdagend zijn voor uw logistieke business. Hoge kosten, een te grote scope, lange implementatie tijd; het vergroot de druk op uw operatie. De oplossing vindt u in Packaged Integrations. Meer weten? Lees alles over de voordelen in onze blog.