BTS Logistics, onderdeel van de VBE Groep, heeft haar positie als toonaangevende full-service logistieke dienstverlener verder versterkt met de implementatie van het warehouse management systeem van Boltrics. Deze stap markeert een mijlpaal in BTS Logistics’ voortdurende streven naar efficiëntie en klanttevredenheid.

Met meerdere eigen locaties in de regio Rotterdam speelt BTS Logistics een cruciale rol in het ondersteunen van klanten in hun transport- en logistieke behoeften. Met kantoren op strategische locaties, zoals Amsterdam (Schiphol) en Hamburg, breidt BTS Logistics haar wereldwijde bereik uit om haar klanten overal ter wereld te bedienen.

Flexibiliteit en snelheid cruciaal

Na een grondig voortraject heeft BTS Logistics besloten om over te stappen op Boltrics als hun warehouse management systeem (WMS), waarbij de aanbevelingen van andere bedrijven binnen de branche de doorslag gaven. Zo maakt vanuit de VBE Groep ook dochteronderneming DLC reeds gebruik van Boltrics’ WMS. De behoefte aan meer flexibiliteit en snellere implementatiemogelijkheden bij nieuwe klanten en kansen in hun groeiende warehouse-activiteiten leidde tot deze strategische keuze.

“We waren op zoek naar een warehouse management systeem dat ons meer flexibiliteit geeft en de mogelijkheid om sneller te kunnen schakelen bij nieuwe klanten en mogelijkheden”

Reinier Velding, General Manager Logistics bij BTS Logistics

Intensief project, prettige samenwerking

Reinier vervolgt: “In korte tijd is er veel werk verricht en de kennis, het meedenken, snel schakelen door de consultants hebben wij hierin zeer gewaardeerd. De nazorg van de consultants hebben we als zeer prettig ervaren, wat bijdraagt aan een positieve samenwerking.”

De implementatie van Boltrics’ WMS belooft BTS Logistics een verbeterde operationele efficiëntie, waardoor zij nog beter kunnen voldoen aan de groeiende behoeften van hun klanten in een steeds dynamischer wordende logistieke sector.

Boltrics biedt een cloud-gebaseerd WMS dat eenvoudig te gebruiken is en naadloos integreert met andere systemen. Het biedt een scala aan functies die BTS Logistics helpen om hun efficiëntie en productiviteit te verhogen, waaronder real-time inzicht in de voorraad, efficiënte orderverwerking, nauwkeurige pick- en packprocessen, en geavanceerde rapportagemogelijkheden.

“We zijn ervan overtuigd dat Boltrics’ WMS ons de tools zal geven die we nodig hebben om onze groeiambities te realiseren”

Reinier Velding, General Manager Logistics bij BTS Logsitics