Stukgoederen of bulkgoederen inslaan. Voor uw logistieke proces is het een wereld van verschil. In tegenstelling tot pallets vol met dozen, kratten of tonnen, worden bulkgoederen vaak geregistreerd op basis van gewicht in plaats van aantal. Wanneer u bijvoorbeeld een pallet met bulkgoederen ontvangt, kunt u gebruik maken van weegschalen om pallets in te slaan aan de hand van het brutogewicht. En met behulp van de standaard weegintegratie in 3PL Dynamics, kunt u deze gewichten direct registreren in uw scanners en in uw WMS.

Boltrics’ weegintegratie in uw WMS

De manier van communiceren tussen 3PL Dynamics en de weegschalen in uw operatie is vergelijkbaar met de communicatie tussen uw software en printers. U kunt hiermee communiceren via een IP-adres en een poort-ID. Bij het opzetten van de weegintegratie is het dus van belang dat de weegschaal kan communiceren met de zogenoemde Print Service. Vervolgens stelt u als volgt de weegschalen in uw 3PL Dynamics-omgeving.

How to: weegschalen toevoegen in 3PL Dynamics

Het toevoegen van weegschalen aan u 3PL Dynamics begint bij het ‘Weegschaaloverzicht’. Hier vindt u een lijst met ingestelde weegschalen en kunt u nieuwe toevoegen. De volgende velden zijn hierbij van belang om de verbinding met de weegschaal tot stand te brengen:

  • Boltrics Service: Vul hier de ‘OnPrem Agent Code’ in.
    Let op; maakt u nog gebruik van de oude Print Service, dan vult u hier dezelfde transportlocatie als ingesteld op uw SND-PDF en SND-ZPL berichten.
  • Communicatieserver: vul hier het IP-adres van de weegschaal in.
  • Communicatie-instellingen: vul hier het poortnummer in om met de weegschaal te communiceren.
  • Aanvraag: vul hier de tekst die bij het maken van verbinding vanuit 3PL Dynamics naar de weegschaal moet worden gestuurd. Deze tekst moet door de weegschaal worden herkend en de actie triggeren om het gewicht terug te sturen. Deze kan voor iedere weegschaal anders zijn. Om zeker te weten welke tekst naar de weegschaal moet worden gestuurd, kunt u deze opvragen bij de fabrikant. Voeg bij het gebruik van de Print Service ‘[CRLF]’ achter de tekst.
Scale integrations WMS

De verbinding testen

Nadat de weegschalen zijn toegevoegd in het overzicht kunt u de verbinding testen via ‘Uitvoeren’. Vervolgens kunt u de output controleren via ‘Waarde’. Hier ziet u de meest recent opgehaalde waarde. De waarde die de weegschaal terugstuurt is een zogenoemde ‘ongevalideerde waarde’. Deze waarde kan per weegschaal een andere vorm hebben. Het uiteindelijke gewicht komt dan in het veld ‘Decimale waarde’ te staan.

Scale integrations WMS

Hoe zorgt u voor het juiste gewicht bij het juiste bericht?

De ongevalideerde waarde wordt in het systeem vertaald naar het daadwerkelijke gewicht. Maar deze waarde kan per weegschaal verschillen. Daarom heeft 3PL Dynamics verschillende functies standaard beschikbaar om deze waarde te vertalen. Deze kunt u in het weegschaaloverzicht per weegschaal instellen.

Scale integrations WMS

Op dit moment zijn er al 16 functies standaard beschikbaar waarmee u deze waarde kunt omzetten naar het gewicht. Test daarom per weegschaal welke functie het juiste gewicht weergeeft. Komt het gewicht overeen? Dan is de inrichting gelukt en is uw weegintegratie klaar voor gebruik!

Weegschalen vanuit uw scanners aansturen

De communicatie tussen de weegschaal en uw scanners resulteert uiteindelijk in de beoogde efficiëntieslag in uw logistieke proces. Zo laat u de gewogen waarde direct communiceren met uw scanner en kunt u direct het in- of uitslag proces vervolgen.

Benut het volle potentieel van 3PL Dynamics

Wilt u als key-user meer halen uit uw softwareoplossing? Duik ik de diverse e-learnings van de Boltrics Academy. Van basis key-user trainingen tot diepgaande uitleg over WMS scanschermen, de TMS planbox of Ocean/Air importdocumenten. Meld u aan en laat geen kans onbenut >>

De getoonde configuratie en voorbeelden in dit bericht worden geleverd “AS IS”. Hieruit kunnen geen garanties en geen rechten worden ontleed. (Disclaimer)