Als logistiek dienstverlener staat u voortdurend voor uitdagingen die alertheid vereisen. Het voldoen aan de eisen van de consument, het verhogen van de efficiëntie en het optimaliseren van uw activiteiten zijn slechts enkele voorbeelden van uitdagingen waar u dagelijks mee te maken heeft. Daarnaast streven uw klanten ernaar om zo milieuvriendelijk mogelijk te zijn. Dit maakt de implementatie van duurzame strategieën steeds belangrijker. Een cruciaal onderdeel om uw bedrijf milieuvriendelijker te maken, is het automatiseren van uw magazijn. In deze blog gaan we dieper in op de diverse manieren waarop magazijnautomatisering u kan helpen op weg naar een duurzame toekomst.

Procesoptimalisatie

Uw klanten worden dagelijks geconfronteerd met verschillende uitdagingen, zoals overproductie, voorraadbeheerproblemen en het uitvoeren van onnodige werkzaamheden. Deze inefficiënte processen dragen op geen enkele manier bij aan uw bedrijf, en ze hebben ook een negatieve impact op het milieu. Het is van essentieel belang om op deze gebieden zoveel mogelijk te besparen.

Gelukkig is er een effectieve oplossing om deze problemen aan te pakken: een goed Warehouse Management Systeem (WMS) implementeren. Met een WMS krijgt u een duidelijk overzicht van uw operaties en kunt u de kracht van gegevens gebruiken om te bepalen welke processen werken en welke niet. Een goed WMS biedt uw bedrijf talrijke voordelen. Het stroomlijnt al uw magazijnprocessen van begin tot eind. Neem bijvoorbeeld EDI (Electronic Data Interchange), een tweerichtingsuitwisseling van gegevens die steeds belangrijker wordt in de hedendaagse bedrijfsomgeving. Als uw klanten eisen dat u gebruikmaakt van de nieuwste EDI-technologie, dan biedt Boltrics’ EDI-oplossing de perfecte mogelijkheid om communicatie volledig te automatiseren – van order tot factuur – zonder enig gedoe. Zo kunt u efficiënter werken en voldoen aan de verwachtingen van uw klanten. Dit geeft uw bedrijf een concurrentievoordeel.

Verminderd energieverbruik

Het spreekt voor zich dat het terugdringen van energieverbruik een van de meest effectieve manieren is om een duurzaam magazijnontwerp te realiseren. Boltrics’ WMS kan u hier op verschillende manieren bij helpen. Als logistiek dienstverlener is het belangrijk om uw reachtrucks zo efficiënt mogelijk in te zetten. U wilt het aantal afgelegde kilometers beperken zonder de prioriteiten van verschillende activiteiten uit het oog te verliezen. Maar, hoe meer activiteiten en reachtrucks er actief zijn in uw magazijn, hoe moeilijker het voor uw medewerkers wordt om handmatig de juiste activiteit aan de reachtrucks toe te wijzen. Wat zijn de oplossingen om de best mogelijke activiteit aan uw reachtrucks toe te wijzen?

X-Y coördinaten

Door te werken met X-Y coördinaten wordt het aantal lege kilometers geminimaliseerd. Hierdoor wordt de efficiëntie van uw reachtrucks verhoogd. Met behulp van realtime berekeningen kan het WMS bepalen welke activiteit het beste door een reachtruck kan worden uitgevoerd. Dit is gebaseerd op de huidige locatie, de afstand tot alle open activiteiten en de datum/tijd van de activiteit. Deze gegevens worden gebruikt om een activiteit toe te wijzen aan een reachtruck totdat deze is voltooid. Vervolgens wordt op basis van de nieuwe locatie een nieuwe activiteit berekend, waardoor uw reachtrucks voortdurend efficiënt worden ingezet. Dankzij deze geautomatiseerde aanpak kunt u het gebruik van uw middelen optimaliseren en de productiviteit van uw magazijn aanzienlijk verbeteren.

Task interleaving

Nog een effectieve manier om kosten te besparen en optimalisatie te bevorderen, is door gebruik te maken van de mogelijkheden van task interleaving. Deze aanpak stelt u in staat om meer te doen met minder middelen, wat de perfecte combinatie is voor duurzaamheid. Ons WMS biedt verschillende task interleaving-opties die de productiviteit verhogen en verspilling verminderen. Van orderpicktoewijzing tot verschillende verplaatsingsstrategieën, ons WMS maakt het mogelijk om uw magazijnactiviteiten efficiënt te organiseren en zo uw bedrijf naar een duurzamere toekomst te leiden.

Zie ook

Food availability – de kern van de processen van Bakker Logistiek. Met een wagenpark van 350 tot 400 vrachtwagens, zeven magazijnen en twee toegewijde retailoperaties vervult Bakker Logistiek een essentiële rol in de voedselbevoorradingsketen in Nederland, België, Luxemburg en Duitsland. Het WMS van Boltrics speelt een cruciale rol bij het ondersteunen van hun operaties. Voor meer informatie, bekijk de volledige video hieronder.